Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пуњене паприке за вегетаријанце: Ове намирнице су идеална замена за месо

Пуњене паприке које ће се допасти и онима који нису вегетаријанци

1739371153_shutterstock_394395796.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Пуњене паприке су класика, али шта ако не желите да их правите са млевеним месом?

Уместо тога, можете их напунити разноврсним поврћем и заиста променити њихов укус. Било да се придржавате вагетеријанске исхране или једноставно желите да пробате нешто ново и занимљиво, пуњене паприке са киноом и поврћем су управо оно што вам треба.

ПОТРЕБНО – за 6 порција:

  • 6 већих паприка, преполовљених на пола
  • 2 кашике екстра девичанског маслиновог уља
  • со и бибер
  • ½ шоље киное
  • 1 црни лук, исечен на коцкице
  • 1 љута чили папричица, самлевена
  • 1 – 2 тиквице, исечене на коцкице
  • 2 шоље кукуруза
  • 1 шоља чери парадајза, исеченог на четвртине
  • везица младог лука
  • 1 шоља ситно сецканог коријандера
  • 350 г тврдог белог сира
  • сецкани босиљак или врашац, за декорацију
  • свеже цеђен сок од лимуна

ПРИПРЕМА:

Загрејати рерну до 250 степени. Плех обложити папиром за печење. Паприке ставити пресеченом станом на плех, полити уљем и посолити. Пећи у рерни око 15 минута, а затим извадити, окренути и оставити по страни. У међувремену у шерпи средње величине довести воду до кључања. Додати прстохват соли и киноу, па кувати око 10 минута, док не омекша. Када је готова оставити по страни.

У већем тигању на јакој ватри загрејати маслиново уље, и додати црни лук и чили. Смањити ватру и динстати око 5 минута. Убацити потом тиквице и уз мешање динстати око 2 минута. Потребно је да тиквице задрже своју текстуру. Додати затим кукуруз и повремено мешати, још 2 минута. Искључити коло и додати парадајз, млади лук и коријандер.

Додати свему томе киноу и промешати да се сједини. По укусу зачинити бибером и сољу. На самом крају додати тврди сир. Затим кашиком напунити паприке направљеном смесом. Вратити их потом у рерну и пећи док се сир не отопи, око 10 минута. По жељи украсити сецканим босиљком или влашцем, као и лимуновим соком.

(Женски магазин)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas