Пуњене паприке које ће се допасти и онима који нису вегетаријанци

Пуњене паприке су класика, али шта ако не желите да их правите са млевеним месом?
Уместо тога, можете их напунити разноврсним поврћем и заиста променити њихов укус. Било да се придржавате вагетеријанске исхране или једноставно желите да пробате нешто ново и занимљиво, пуњене паприке са киноом и поврћем су управо оно што вам треба.
ПОТРЕБНО – за 6 порција:
- 6 већих паприка, преполовљених на пола
- 2 кашике екстра девичанског маслиновог уља
- со и бибер
- ½ шоље киное
- 1 црни лук, исечен на коцкице
- 1 љута чили папричица, самлевена
- 1 – 2 тиквице, исечене на коцкице
- 2 шоље кукуруза
- 1 шоља чери парадајза, исеченог на четвртине
- везица младог лука
- 1 шоља ситно сецканог коријандера
- 350 г тврдог белог сира
- сецкани босиљак или врашац, за декорацију
- свеже цеђен сок од лимуна
ПРИПРЕМА:
Загрејати рерну до 250 степени. Плех обложити папиром за печење. Паприке ставити пресеченом станом на плех, полити уљем и посолити. Пећи у рерни око 15 минута, а затим извадити, окренути и оставити по страни. У међувремену у шерпи средње величине довести воду до кључања. Додати прстохват соли и киноу, па кувати око 10 минута, док не омекша. Када је готова оставити по страни.
У већем тигању на јакој ватри загрејати маслиново уље, и додати црни лук и чили. Смањити ватру и динстати око 5 минута. Убацити потом тиквице и уз мешање динстати око 2 минута. Потребно је да тиквице задрже своју текстуру. Додати затим кукуруз и повремено мешати, још 2 минута. Искључити коло и додати парадајз, млади лук и коријандер.
Додати свему томе киноу и промешати да се сједини. По укусу зачинити бибером и сољу. На самом крају додати тврди сир. Затим кашиком напунити паприке направљеном смесом. Вратити их потом у рерну и пећи док се сир не отопи, око 10 минута. По жељи украсити сецканим босиљком или влашцем, као и лимуновим соком.
(Женски магазин)
БОНУС ВИДЕО