· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Живимо у ЗАБЛУДИ! Откривамо да ли је кључ ДОБРОГ ИЗГЛЕДА шта једемо или када једемо?

Метаболизам се може убрзати и регулисати и уједначеним сатницама свакодневне исхране

1613671131_obrok.jpg
Фото: Pixabay

Одржавање савршене линије или здраво мршављење постиже се уравнотеженом дневно исхраном, која не подразумева само бројање калорија. Оно што је кључно је доба дана у коме уносимо хранљиве намирнице у свој организам.

Није кључно шта једемо, него и када једемо, посебно уколико смо склони развоју метаболичних поремећаја...

Прочитајте још: 6 неочекиваних лекова за ЗУБОБОЉУ: Сви их имамо у кући и невероватно помажу

Нуачници са Универзитета Вандербилт из Нешвила тврде да није кључно шта једемо, него и када једемо, посебно уколико смо склони развоју метаболичних поремећаја.

За потребе научног испитивања, научници су развили план исхране за 6 људи, који су најпре јели исти доручак, ручак и вечеру. У другој половини испитивања, учесницима истраживања ускраћен је доручак, али су након вечере, као додатни оброк, добили калорични ''залогај'' пре спавања.  Без обзира на једнако калоричне оброке и једнаку физичку активност, време када је храна конзумирана имало је значајан утицај на сагоревање масти. 

Прочитајте још: 6 МАГИЧНИХ КРИСТАЛА: Донеће добре вибрације, позитивну енергију и благостање

Ови ''залогајчићи'' у десет увече одлажу способност организма да разгради маст. У просеку су учесници који су јели доручак сагорели 15 грама масти више у 24 сата него они који су јели касно. На дужи рок, каснији оброк може довести до знатног таложења масти.

Ово потврђује претпоставку по којој оброци дању и ноћу утичу на то како се варена храна троши, односно чува у организму, и да ли ће оброк пре спавања одложити сагоревање масти.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.