Oglas
· · Komentari: 0

Punjene paprike za vegetarijance: Ove namirnice su idealna zamena za meso

Punjene paprike koje će se dopasti i onima koji nisu vegetarijanci

1739371153_shutterstock_394395796.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Punjene paprike su klasika, ali šta ako ne želite da ih pravite sa mlevenim mesom?

Umesto toga, možete ih napuniti raznovrsnim povrćem i zaista promeniti njihov ukus. Bilo da se pridržavate vageterijanske ishrane ili jednostavno želite da probate nešto novo i zanimljivo, punjene paprike sa kinoom i povrćem su upravo ono što vam treba.

POTREBNO – za 6 porcija:

  • 6 većih paprika, prepolovljenih na pola
  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • so i biber
  • ½ šolje kinoe
  • 1 crni luk, isečen na kockice
  • 1 ljuta čili papričica, samlevena
  • 1 – 2 tikvice, isečene na kockice
  • 2 šolje kukuruza
  • 1 šolja čeri paradajza, isečenog na četvrtine
  • vezica mladog luka
  • 1 šolja sitno seckanog korijandera
  • 350 g tvrdog belog sira
  • seckani bosiljak ili vrašac, za dekoraciju
  • sveže ceđen sok od limuna

PRIPREMA:

Zagrejati rernu do 250 stepeni. Pleh obložiti papirom za pečenje. Paprike staviti presečenom stanom na pleh, politi uljem i posoliti. Peći u rerni oko 15 minuta, a zatim izvaditi, okrenuti i ostaviti po strani. U međuvremenu u šerpi srednje veličine dovesti vodu do ključanja. Dodati prstohvat soli i kinou, pa kuvati oko 10 minuta, dok ne omekša. Kada je gotova ostaviti po strani.

U većem tiganju na jakoj vatri zagrejati maslinovo ulje, i dodati crni luk i čili. Smanjiti vatru i dinstati oko 5 minuta. Ubaciti potom tikvice i uz mešanje dinstati oko 2 minuta. Potrebno je da tikvice zadrže svoju teksturu. Dodati zatim kukuruz i povremeno mešati, još 2 minuta. Isključiti kolo i dodati paradajz, mladi luk i korijander.

Dodati svemu tome kinou i promešati da se sjedini. Po ukusu začiniti biberom i solju. Na samom kraju dodati tvrdi sir. Zatim kašikom napuniti paprike napravljenom smesom. Vratiti ih potom u rernu i peći dok se sir ne otopi, oko 10 minuta. Po želji ukrasiti seckanim bosiljkom ili vlašcem, kao i limunovim sokom.

(Ženski magazin)

BONUS VIDEO

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas