Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕЦЕПТ ЗА ГРЧКУ ПИТУ СА СПАНАЋЕМ: Брз, једноставан и преукусан рецепт који ће вас одушевити

Ова једноставна грчка пита без кора спрема се за само пет минута, а захваљујући богатој комбинацији сирева и спанаћа постаје омиљени оброк.

1766478509_Foto-Deposit-pita.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Ако тражите јело које се припрема брзо, а доноси онај прави медитерански шмек, ова грчка пита је пун погодак. Заситна је, мирисна и издашна, па без проблема може да замени доручак, ручак или лагану вечеру.

Посебно је воле они који немају много времена, али не желе да праве компромис када је укус у питању.

Оно што ову питу издваја јесте чињеница да се прави без кора. Нема развијања теста, нема чекања -сви састојци се једноставно сједине у једној чинији и за неколико минута смеса је спремна за рерну.

Управо зато овај рецепт често бирају почетници у кухињи, али и искусне домаћице којима је потребан брз, а сигуран резултат.

Текстура пите остаје мекана и сочна и када се охлади, што је чини идеалном и за сутрадан. Комбинација јаја, млека, путера и више врста сира даје богат и пун укус, док спанаћ уноси свежину и препознатљиву грчку арому.

Занимљиво је да се овако издашно јело добија уз свега нешто више од 100 грама брашна, што додатно говори у прилог једноставности рецепта.

Ово је један од оних рецепата који се радо преписују и деле, јер уз минималан труд пружа максимално задовољство. Мирис који се шири док се пита пече довољан је разлог да је испробате већ данас.

Састојци:

2 кашике маслиновог уља
290 г спанаћа
130 г брашна
1 кашика прашка за пециво
1 кашика соли
250 мл млека
2 јајета
60 г маргарина
120 г моцареле
120 г фета сира
2 кашике пармезана
2 кашике мирођије
Со и бибер по укусу

Припрема:

У тигању загрејте маслиново уље и кратко пропржите спанаћ док не омекша, затим га оставите да се прохлади. У већој чинији помешајте брашно, прашак за пециво и со. Додајте млеко, јаја и отопљени маргарин, па све добро сједините.

У смесу убаците исецкану моцарелу, измрвљен фета сир, пармезан, мирођију и охлађени спанаћ. Зачините сољу и бибером по укусу и лагано промешајте.

Смесу излијте у подмазан плех и пеците у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 30-35 минута, док пита не добије златну боју. Оставите је неколико минута да се прохлади, а затим послужите топлу или млаку.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas