Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕЦЕПТ ЗА НАЈЗДРАВИЈИ ХЛЕБ: Популаран је широм света због својих здравих састојака

Овај хлеб без брашна је богат протеинима, витаминима, аминокиселинама, мастима, угљеним хидратима и минералима.

1709980239_386109_hleb-za-mrsavljenje_f.jpg
Фото: Принтскрин/Yоутубе
Oglas

Олакшава уклањање канцерогених и токсичних супстанци из организма, али и уклањања холестерол и препоручује се за превенцију дијабетеса, атеросклерозе и целулитиса. Ова врста хлеба се прави од проклијалих зрна пшенице уз минималан додатак квасца и соли и без адитива и конзерванаса.

Састојци:

  • 300 г пшенице,
  • 100 г јечмених пахуљица,
  • 2 кашике сусама,
  • 2 кашике семена лана,
  • 2 кашике језгра сунцокрета,
  • 1 кашичица соли,
  • пола свежег квасца,
  • 50 мл воде.

Припрема:

Процес прављења овог хлеба мало дуже траје тако да издвојите времена за то. Почните тако што ћете сипати воду преко пшенице. Пшеница треба да стоји у води три дана док не почне да клија. Повремено мењајте воду да се пшеница не би покварила.

Након три дана процедите пшеницу и самељите је у блендеру. Добићете масу сличну тесту. У ту масу додајте пшеничне или јечмене пахуљице. Пре тога би било добро полити пахуљице са мало топле воде како би омекшале. У масу можете додати семе сунцокрета, лана и сусама које је претходно благо испржено у тигању.

У 50 мл воде растворите пола свежег квасца и кашику шећера. Када квасац нарасте, додајте га у масу и умесите ручно. Додајте кашику соли и добро распоредите со по маси, а затим масу ставите у тепсију за печење на око 30 минута.

Загрејте рерну на 220 степени. Пре печења убаците неколико коцки леда како би се направила пара која ће омогућити хлебу да још мало нарасте. Пеците око 45-50 минута. Проверите да ли је готов тако што ћете га пробости као што то радите када печете колаче.

(Still)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas