Новогодишњи медењаци су многима омиљена посластица током празника, а у наставку вам доносимо брз и једноставан рецепт.
Током новогодишњих празника домаћице углавном припремају разне посластице, а у многим домаћинствима, медењаци су неизоставан део слатке трпезе. У наставку вам доносимо рецепт за ову посластицу.
Састојци:
За тесто:
- 150 мл меда
- 100 гр шећера
- 1 кашичица цимета
- 1 кашичица соде бикарбоне
- 130 гр маргарина
- 1 јаје
- 400 гр брашна
Припрема:
Ставити у шерпицу да проври мед, шећер и цимет. Додати соду и када запени додати маслац и мешати док се не отопи. Затим смесу пребацити у неку већу чинију и додати једно јаје, то добро умешати и на крају додати брашно. Развући тесто по површини, а пре тога ставити брашно како се тесто не би лепило. Калупима вадити облике. Пећи на 180 степени 8-10 минута.
За глазуру:
1 беланце
250 гр шећера у праху
исцедити мало лимуна
Припрема:
Умутити мало беланце, па додати просејан шећер и на крају лимунов сок. Ако желите у боји, поделите смесу, па додајте боју у праху по жељи.
(Информер)
БОНУС ВИДЕО