Cimet rolnice koje je pripremila Milica će se svideti svima

Milica Mandić je odlučila da obraduje pratioce i na svom Instagram profilu je objavila recept za rolnice sa cimetom koje su lake za pripremu, a svideće se svim ljubiteljima slatkiša.
Sastojci za cimet rolnice po receptu Milice Mandić:
500 g brašna
75 g šećera
1 pakovanje (7 g) suvog kvasca
1/2 kafene kašičice soli
1 jaje
75 ml mleka
75 g putera (otopljenog)
Za fil:
100 g smeđeg šećera
2 kašike mlevenog cimeta
50 g putera (omekšalog)
Za preliv:
100 g šećera u prahu
2-3 kašike mleka
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, suvi kvasac i so. Dodajte jaje, mleko i otopljeni puter, pa sve dobro izmešajte. Kada se sastojci sjedine, prebacite testo na pobrašnjenu površinu i mesite ga oko 5-7 minuta, dok ne postane glatko i elastično. Stavite testo u nauljenu posudu, pokrijte krpom i ostavite da se diže na toplom mestu oko 1 sat ili dok se ne udvostruči u volumenu.
Dok se testo diže, pomešajte smeđi šećer i mleveni cimet u maloj posudi.
Foto: Printscreen/ Instagram - milica_mandic
Oblikovanje rolnica:
Kada se testo diglo, prebacite ga na pobrašnjenu površinu i razvaljajte ga u pravougaoni oblik. Omekšali puter ravnomerno rasporedite po razvaljanom testu. Rasporedite pripremljeni fil (šećer i cimet) preko testa.
Počnite da uvijate testo s jedne strane, formirajući čvrst rolat. Isecite rolat na 12-15 delova i stavite ih u prethodno nauljenu tepsiju ili pleh.
Pokrijte rolnice krpom i ostavite ih da se dižu još 30 minuta. Zagrejte rernu na 180°C . Pecite rolnice 20-25 minuta, dok ne postanu zlatnosmeđe.
Priprema preliva:Dok se cimet rolnice hlade, pomešajte šećer u prahu i mleko dok ne dobijete glatki preliv. Prelijte preliv preko ohlađenih cimet rolnica i uživajte u ovom neodoljivom slatkom pecivu! Prijatno!
(Gloria)
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU