Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Савет врхунских КУВАРА: Додајте овај састојак у МЛЕВЕНО месо и биће много укусније

Овај трик ће вам помоћи да млевено месо буде сочније неко икад

1665744853_Foto-Pixabay-mleveno-meso.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Иако припрема јела од млевеног меса делује како веома једноставан задатак, често се дешава да на крају има гуменаст укус и нимало примамљиву боју.

Зато су врхунски кувари поделили трик који ће помоћи да од млевеног меса добијете најбољи укус и визуелни изглед.

Потребно је да у њега само додате мало соде бикарбоне.

Уколико је додате месу, оно ће остати меко, а истовремено ће приликом кувања добити лепу боју и неће пустити пуно воде.

Искусни кувари тврде да је довољно да прстохват соде бикарбоне растворите у мало воде, а затим то умешате у сирово млевено месо и оставите да одстоји најмање 15 минута (али не више од 45 минута) пре припреме.

Прочитајте још: ОМИЉЕНА посластица Иване Михић: Припрема се по оригиналном РЕЦЕПТУ њене мајке - чувени ВЕРИН колач (ФОТО)

На тај начин месо ће имати лепу боју, а такође ће изостати гуменасти укус који понекад може да настане након дугог кувања.

Трик је у простој хемијској реакцији – сода бикарбона подиже пХ вредност меса и тиме спречава везивање протеина у месу. Управо захваљујући томе се не истискује вишак воде.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas