Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

САВЕТИ ЗЛАТА ВРЕДНИ ЗА СПРЕМАЊЕ РИБЕ: Бело вино неутралише мирис блата, а ево зашто треба да ИЗБЕГАВАТЕ сирће

Код нас се риба углавном спрема у току поста, а она је заправо јако здрава и препоручује се редовно конзумирање. За њену припрему није потребно посебно кулинарско умеће, али ако је не спремите како треба она ће бити безукусна. Како се приближавају посне славе, откривамо вам како да припремите најукуснију рибу.

1697525652_3148369_riba-pecena-ispod-folije-shutterstock-539392318_ls.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако купујете смрзнуту рибу, прво на шта треба да обратите пажњу је правилно одмрзавање. Оставите да се лепо одмрзне и немојте убразавати процес тако што ћете је прати топлом водом. Следећи корак је маринирање. Он је обавезан ако желите да риба буде сочна и укусна. Маринирајте минимум сат времена, а најбољи састојци су сок од лимуна, сојин сос, бело и црвено вино, као и зачини. Ако користите речну рибу најбоље је да правите маринаду од белог вина јер оно одлично неутралише мирис блата.

Сирће је састојак који треба да избегавате када маринирате рибу, јер ће је он учинити сувом и жилавом.

Када сте завршили са маринирањем следи пржење или печење рибе. Ево шта треба да знате приликом термичке обраде. Засеците је на неколико места и немојте да скидате кожу пре пржења, јер ће она омогућити да се риба не распаде. То урадите када је спремите. Пржите је у добро загрејаном тигању, а ако додајте зачине, боље их прво пропржите на уљу, па додајте рибу. Такође, пре пржења уваљајте је у кукурзуно брашно. Риба је брзо готова, па водите рачуна да је не препржите.

Ако сте се одлучили за печење битно је да рерну претходно загрејете. Ако печете масне рибе немојте да додајете уље, а ако користите немасне или оне са минималним процентом масти, мало науљите посуду и рибу. Риба се пече на 180-200°Ц неких 20 минута ако су филети и 30-40 минута ако је цела риба.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas