Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

САВРШЕН РЕЦЕПТ ЗА ГУРМАНСКУ ПЉЕСКАВИЦУ: Уз помоћ следећих састојака биће укуснија од оне коју служе у ресторанима

Најбоља гурманска пљескавица – а лако се прави и код куће!

1755288421_f4bcfb9b0d49fa9dc1712f1108911ef048633de0.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

За разлику од обичне, гурманска плекскавица се пуни додацима попут сира или кајмака, а у неким крајевима Балкана додаје се и димљена сланина.

Осим тога, плекскавица треба да буде зачињена, па за припрему користите и зачине. Међутим, постоји много верзија, тако да рецепт увек можете прилагодити својим жељама. Често се препоручује додавање соде бикарбоне, јер плекскавица постаје сочнија.

Гурманска пљескавица - састојци:

– 500 грама млевеног меса
– 100 грама сира
– један црвени лук
– један чен белог лука или бели лук у гранулама
– једна кашичица љуте паприке у праху
– со
– уље

Гурманска пљескавица - припрема:

Прво исецкајте или нарибајте црвени и бели лук. Пожељно је користити свеж бели лук, али ако га немате, можете користити и гранулирани бели лук. Када је сир у питању, можете користити едамер или неки други сличан сир.

У већу чинију ставите млевено месо, црвени и бели лук, ситне коцкице сира и зачине. Ако не волите превише љуто, користите димљену црвену паприку, а ако желите да појачате укус можете додати и бибер.

Све састојке промешајте, покријте пластичном фолијом и оставите у фрижидеру најмање два сата, да се састојци сједине. Када је смеса готова, извадите је из фрижидера и формирајте пљескавице. Пожељно је науљити руке пре обликовања како би вам било лакше обликовати.

Време кувања зависи од дебљине пљескавице, али и од тога да ли је кувате на тигању или на роштиљу. Ако је пржите на тигању, пожељно је да буде тањи. Пеците пљескавицу око 10 минута са обе стране на средњој ватри. Можете је послужити са пуно лука, лепиње, помфрита или прженог кромпира и омиљених сосова.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas