Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Треба вам освежавајућа торта без печења? Чизкејк од грчког јогурта и боровница право је решење (РЕЦЕПТ)

Грчки јогурт, крем сир и бела чоколада супер иду уз киселкасте боровнице

1689421309_ciz-kejk.png
Пхото: Инстаграм принтсцреен/ тонкарецируцак
Oglas

САСТОЈЦИ:
За подлогу:
- 250 гр млевеног кекса
- 125 г маслаца

За прелив од боровница:
- 250 г свежих боровница
- 2 врећице ванилин шећера
- 1 кашика шећера
- сок пола лимуна

За крему:
- 500 г грчког јогурта
- 250 г маскарпонеа
- 250 г крем сира 
- 200 г беле чоколаде
- 1 врећица инстант желатина (20 г)
- 2 кашике шећера у праху

ПРИПРЕМА:
Боровнице оперите и ставите у лонац. Додајте шећер, ванилин шећер и лимунов сок. Загрејте до врења па кувајте 10-15 минута на средњој ватри уз повремено мешање. Смеса се треба мало згуснути, а боровнице распасти. Охладите.

За подлогу уситните кекс и отопите маслац. Добро проешајте и утисните у дно калупа од 24цм, који сте претходно премазали с мало маслаца и обложили пек- папиром. Ставите у фрижидер док припремате крему.

Белу чоколаду уситните и отопите у микроталасној или на пари. Прохладите.
У дубљу чинију ставите јогурт и сиреве (нека буду собне температуре) па их добро умутите миксером. Додајте и отопљену чоколаду и наставите миксати. Сада успите инстант желатин и миксајте око минут. На крају додајте и шећер у праху, и миксајте да се сви састојци добро повежу.
Крему можете пробати, па по потреби додати још шећера ако волите слађе торте.

Преко подлоге излијте пола креме и поравнајте. На неколико места распоредите пола прелива од боровница, развуците чачкалицом (слично као за мраморни колач). Прелијте остатком креме и поновите поступак с остатком прелива.
Добро охладите у фрижидеру, најмање 4 сата, а најбоље преко ноћи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas