Oglas
· · Komentari: 0

Treba vam osvežavajuća torta bez pečenja? Čizkejk od grčkog jogurta i borovnica pravo je rešenje (RECEPT)

Grčki jogurt, krem sir i bela čokolada super idu uz kiselkaste borovnice

1689421309_ciz-kejk.png
Photo: Instagram printscreen/ tonkarecirucak
Oglas

SASTOJCI:
Za podlogu:
- 250 gr mlevenog keksa
- 125 g maslaca

Za preliv od borovnica:
- 250 g svežih borovnica
- 2 vrećice vanilin šećera
- 1 kašika šećera
- sok pola limuna

Za kremu:
- 500 g grčkog jogurta
- 250 g maskarponea
- 250 g krem sira 
- 200 g bele čokolade
- 1 vrećica instant želatina (20 g)
- 2 kašike šećera u prahu

PRIPREMA:
Borovnice operite i stavite u lonac. Dodajte šećer, vanilin šećer i limunov sok. Zagrejte do vrenja pa kuvajte 10-15 minuta na srednjoj vatri uz povremeno mešanje. Smesa se treba malo zgusnuti, a borovnice raspasti. Ohladite.

Za podlogu usitnite keks i otopite maslac. Dobro proešajte i utisnite u dno kalupa od 24cm, koji ste prethodno premazali s malo maslaca i obložili pek- papirom. Stavite u frižider dok pripremate kremu.

Belu čokoladu usitnite i otopite u mikrotalasnoj ili na pari. Prohladite.
U dublju činiju stavite jogurt i sireve (neka budu sobne temperature) pa ih dobro umutite mikserom. Dodajte i otopljenu čokoladu i nastavite miksati. Sada uspite instant želatin i miksajte oko minut. Na kraju dodajte i šećer u prahu, i miksajte da se svi sastojci dobro povežu.
Kremu možete probati, pa po potrebi dodati još šećera ako volite slađe torte.

Preko podloge izlijte pola kreme i poravnajte. Na nekoliko mesta rasporedite pola preliva od borovnica, razvucite čačkalicom (slično kao za mramorni kolač). Prelijte ostatkom kreme i ponovite postupak s ostatkom preliva.
Dobro ohladite u frižideru, najmanje 4 sata, a najbolje preko noći.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas