Ако желите да украсите васкршњу трпезу преслатким пецивом, онда је наш предлог да испробате овај рецепт.

Направите пециво у облику зеца, које је врло једноставно за припрему.
Тесто се мути миксером пар минута, а облик зеца се прави најлакше могуће. Можете да пуните џемом или еурокремом, а можете да служите и празно.
Састојци:
600 г брашна
250 мл млаког млека
100 г шец́ера
100 г меког путера
1 јаје
10 г соли
1 кашичица сувог квасца
За премазивање:
1 јаје
Рецепт за пециво у облику зеца:
Направите тесто
У посуди помешајте просејано брашно, млеко, шећер, путер собне темепратуре, јаје, со и квасац. Добро умутите тесто док се сви састојци лепо не сједине. Покријте провидном фолијом, па оставите да надође неких пола сата или сат времена.
Обликујте зечеве
Поделите тесто на лотпице тежине 80г. Поново покријте провидном фолијом и оставите да надођу још неких 15 минута. Затим узмите једну лоптицу и направите змијицу. Исеците крајеве. Већи део зимијице уролајте, као цимет ролницу, а краћи крај нека вам служи као реп. Други исечени крај још мало растањите као змијицу и исеците по средини (не до краја) како бисте направили уши. Ставите на врх ролнице и као око ставите бибер. Тако урадите са свим лоптицама..
(Информер)
БОНУС ВИДЕО