Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

УШТИПЦИ МЕЛАНИЈЕ ТРАМП: Поделила рецепт са целим светом, а само су Балканци знали о ком специјалитету је реч (ФОТО)

На фотографији из 2013. године види се тањир с уштипцима посутим шећером у праху.

1737631799_Foto-Profimedia-Printscreen-Facebook.jpg
Фото: Профимедиа, Принтсцреен/ Фацебоок - Меланија Трамп
Oglas

Меланија Трамп, након поновног усељења у Белу кућу, поново је у средишту пажње медија и јавности. Као супруга Доналда Трампа, који је по други пут постао председник САД, Меланија је поново заузела улогу прве даме. Јавност је, очекивано, жељна да сазна сваки детаљ о њеном животу – од модних избора до свакодневних навика.

Иако делује повучено и ретко дели детаље из приватног живота, згодна Словенка не крије своју прошлост. Без улепшавања, Меланија стоји иза својих дана моделинга и контроверзних едиторијала, док се о Словенији, земљи у којој је рођена, ретко оглашава. Чини се да су њене посете родној земљи одавно постале део прошлости.

Друштвене мреже и успомена на омиљени специјалитет
Занимљиво је да Меланија има активне профиле на друштвеним мрежама, који су поново привукли пажњу након што је Доналд Трамп поново изабран за председника. Један детаљ са њене Фејсбук странице изазвао је велику дискусију, и то захваљујући – уштипцима.

 

 

Фото: Принтсцреен/ Фацебоок - Меланија Трамп

На фотографији из 2013. године види се тањир с уштипцима посутим шећером у праху, уз натпис „недељни бранч“. Овај призор показује да чак и Меланија, позната по строгој дисциплини када је исхрана у питању, понекад ужива у омиљеним традиционалним посластицама.

Реакције из целог света
Фотографија уштипака изазвала је низ коментара са свих крајева света. Док су људи са Балкана одмах препознали специјалитет, многи странци су се питали шта су уштипци и како се праве.

Коментари попут „Изгледају укусно!“ и „Мора да је ово нека словеначка посластица“ преплавили су објаву. Пратиоци из бивших југословенских република објаснили су разлике – Далматинци их зову фритуле, у Словенији су познати као мишке, а код нас су једноставно – уштипци.

Уштипци - састојци:

1 јаје;
14 кашика брашна (равних);
1 чаша јогурта;
Мало соли и мало шећера;
½ кесице прашка за пециво;

Уштипци - припрема:

Разбијте једно јаје и добро га умутите. Додајте јогурт, шећер и прстохват соли, а затим умешајте брашно и прашак за пециво док смеса не постане глатка. Тесто може одстајати 10-15 минута, али није обавезно.

У шерпу сипајте уље и добро га загрејте. Умочите кашику у уље, па вадите смесу и спуштајте је у шерпу. Пржите уштипке док не добију златну боју с обе стране (око 10 минута). Извадите их на папирне убрусе да упију вишак уља.

Послужите уштипке прохлађене уз јогурт, кисело млеко, џем или посуте прах шећером.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas