· · Коментари: 0
сладолед

Занимљив рецепт за СЛАДОЛЕД ОД КОКОСА: Направите сами у неколико корака

Сладолед од кокоса би могао да буде најслађе освежење овог лета.

1624019489_coconut-2637727_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Лето је у ваздуху, температуре лагано расту, а самим тим и наша потреба за хладним освежењима и укусним леденим посластицама. Због тога вам данас доносимо брз и једноставан рецепт за сладолед који представља праву рапсодију омиљених тропских укуса.   

Прочитајте још: ПИЛЕЋЕ ЋУФТЕ на брзину у сосу од белог лука: Ручак готов за 20 минута (РЕЦЕПТ)

Како је кокос многима прва асоцијација на летњу сезону, верујемо да ће и сладолед ове наглашене ароме разбудити сва чула и донети дашак лета и безбрижности у ваш дом. А имајући у виду да је у овом рецепту кокос искомбинован са освежавајућом лиметом, нема сумње да ће ова посластица заголицати и одушевити сва непца. Кремаст, сладак и узбудљив, овај сладолед савршен је избор за летње дружење са породицом и пријатељима, али и дечје рођендане, коктел забаве и друга славља. Да не дужимо превише – одмах крећемо са припремом!

Потребно је:

  • 1 конзерва (око 380мл) кокосовог млека са мањим процентом масноће
  • 1 конзерва (око 420мл) заслађеног кондензованог млека
  • 1 шоља кокоса
  • 2 кашике нарендане корице лимете
  • 1 кашика сока од лимете
  • + модле за сладолед на штапићу и дрвени штапићи за сладолед

Прочитајте још: Узмите ЦРНИ ЛУК и направите један ручак за два дана: Ко год је јео ово јело, остао је БЕЗ ТЕКСТА (РЕЦЕПТ)

Припрема сладоледа од кокоса

Све састојке сипајте у блендер, па блендајте на високој брзини све док се кокос лепо не сједини са млеком и док смеса не постане глатка и конзистентна.

Припремљену смесу излијте у модле за сладолед (треба да буду скоро скроз пуне), па их ставите у замрзивач на два сата да се сладолед мало стегне.

Након тога, извадите модле из замрзивача, па у сваку ставите штапић за сладолед (он треба да буде делимично стегнут како би штапићи остали на месту). Уколико користите модле уз које већ долазе сами штапићи, овај корак можете прескочити, односно можете их одмах додати, без чекања да се сладолед стегне.

Вратите модле у замрзивач на минимум још два сата, мада је најбоље да одстоји преко ноћи. Након тога, модле лагано потопите у топлу воду, па лагано извуците сладоледе. Послужите и уживајте!

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.