· · Коментари: 0
САВЕТИ

Детерџент за судове помаже код масног лица: Четири неочекиване примене кухињског средства!

Свако у кући има детерџент за прање судова, а ово су најбољи трикови за његову употребу.

1623332075_Depositphotos_66859469_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит

1. Поправите шарке које шкрипе

Када имате посла са шаркама које шкрипе, лако можете нанети хемијско мазиво на зглоб да бисте се побринули за проблем. Међутим, та мазива су такође пуњена токсичним састојцима који нису нужно сигурна за људе да удишу.

Прочитајте још: Уклоните сваку ФЛЕКУ СА ОДЕЋЕ: Вино, уље, пудер и мрља од зноја нестају заувек! (РЕЦЕПТ)

Уместо да посегнете за тешким хемикалијама, посегните за детерџентом за посуђе. Натрљајте мало детерџента на шкрипаву шарку и слушајте како досадни звук нестаје. 

Можете га користити на квакама, шаркама врата, стакленим вратима, шаркама прозора или било где другде коме би могла бити потребна помоћ.

Детерџент за судове је одличан за кућни маникир.

2. Уклоните природна уља са ноктију

Ако себи правите маникир код куће, циљ је да коначни резултат буде што ближи оном из салона. Да бисте постигли оне фантастичне нокте о којима сте одувек сањали, прво потопите прсте у сапуницу од детерџента за судове, пре него што започнете маникир.

Ставите мало сапуна за суђе у посуду са мало топле воде. Затим потопите нокте само 5-10 минута. Детерџент ће уклонити природна уља са ноктију. Без тих уља лак ће се лепше намазати, што ће довести до дуготрајног маникира.

3. Отерајте инсекте од ваших собних биљака

Биљке у затвореном простору додају савршену дозу зеленила вашем животном простору. Нажалост, додају и неколико нових ставки на вашу листу брига када је у питању брига о вашој кући. Поред одржавања биљака, морате размишљати и о разним инсектима који могу напасти ваш дом након што осете ваше биљке.

Прочитајте још: Пеглање одеће без употребе ПЕГЛЕ: Уз мали трик је могуће

Да бисте спречили нежељене госте, напуните бочицу са распршивачем водом и сипајте мало детерџента за суђе. Затим испрскајте смешу преко биљака. Сапун за суђе ће отерати лисне уши, гриње и друге бубе. Потпуно је сигуран за ваше зеленило.

4. Очистите масну кожу

Ако имате проблема са масном кожом, проналазак правог производа за прање лица може бити изазов. Али уместо да тражите средства за чишћење у дрогерији, једноставно користите мало сапуна за суђе.
Комбинујте пар капи сапуна за суђе са мало топле воде и истрљајте га по лицу. Затим испирајте док се сав сапун не скине са коже. Сапун за суђе ће вам помоћи да се решити додатног уља које се налази на вашој кожи, чинећи ваше лице глатким и блиставим!

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.