Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЦИГАРЕТЕ

Како уклонити мирис цигарета из свих делова куће? Позовите у помоћ СОДУ БИКАРБОНУ!

Сви се ужасавамо непријатног мириса када отворимо втрата свог дома, а запљусне нас мирис дуванског дима.

1615795132_79d7ef9fb6f7d7cbab73e3ca11bca4c98f89402f.jpg
Фото: Депозит
Oglas

И колико год проветравали, прскали освеживаче, тај мирис се просто увуче у ствари и немогуће га је уклонити.

Пробајте пар корисних савета, за које кажу да су свакако помогли, па се немогућа мисија уклањања најодвратнијег мириса ипак остварила. Ево пар предлога:

Отворите широм прозоре

Набавите пречишћивач ваздуха и користите га неколико дана. Боцу с распршивачем напуните есенцијалним уљем па напрскајте намештај, унутрашњост ормара и тепихе.

Тепих

Већу количину соде бикарбоне поспите по тепиху и стазама. Оставите да одстоји двадесетак минута, па усисајте. Сода ће уклонити непријатан мирис и из најдубљих делова тепиха. Ако се у вашем дому годинама конзумирају цигарете, вероватно ћете ово морати да поновите неколико пута.

Зидови

Осим дуготрајног мириса, дим ће оставити и жућкасту нијансу на зидовима. Да бисте се решили и једног и другог, наквасите крпу универзалним средством за чишћење и пређите преко свих зидова.

Наравно, пре тога урадите тест на мањем делу зида како бисте били сигурни да чишћењем нећете оштетити боју. Затим, помешајте једнаке делове алкохолног сирћета и воде, нанесите на крпу па још једном пређите преко свих зидова. 

Тапацирани намештај

Приметићете да се с тапацираног намештаја најтеже и најспорије уклања мирис цигарета. Можете га пребрисати алкохолним сирћетом разблаженим у води или посути содом бикарбоном, сачекати 24 сата па детаљно усисати.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas