Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три примене СОДЕ БИКАРБОНЕ приликом прања веша: Брзо и јефтино решење

Сода бикарбона има бројне примене у дому

1664271041_soda-ga20f6b429_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Представља јефтин начин да уклоните мирисе из веша, побољшате учинак детерџента и избељивача, омекшате одец́у, очистите пеглу... Једноставан је начин да смањите употребу хемикалија, а увек вам је при руци.

Шта је сода бикарбона?

Сода бикарбона, такође позната као натријум бикарбонат, је хемијско једињење које се природно налази у чврстом кристалном облику, али обично је млевена у фини прах. Користи се у кувању, али је ефкисна и за апсорбовање мириса, регулисању пХ нивоа, а као благи абразив је корисна и при прању веша и куц́ним пословима приликом  чишц́ења.

Прочитајте још: Како да у једном дану припремимо оброке за целу недељу? Ови производи би били идеални

Смањите и уклоните мирисе из веша

Бактерије се уклањају када молекули детерџента разбију ц́елије бактерија на тканинама које треба опрати. Сода бикарбона помаже да се регулише пХ ниво у води машине за прање веша тако што је спречава да буде превише кисела или алкална. Додавањем 1/2 шоље соде бикарбоне сваком прању веша, детерџенти могу да делују ефикасније и да смање бактерије.

Повец́ајте учинак избељивача и детерџента

Избељивач са хлором се често користи за уклањање мириса и опште прљавштине на нашем вешу. У води која је превише кисела или алкална, избељивачу је потребан подстицај да би деловао ефикасније. Повец́ањем његових својстава чишц́ења, можда ц́ете моц́и да користите мање избељивача да бисте постигли исте резултате... Додавање 1/2 шоље соде бикарбоне на сваку 1/2 шоље избељивача доводи до регулисања пХ нивоа у води, тако да ц́е избељивач да делује ефикасније.

Прочитајте још: Најбољи и најгори начини за чување хране у фрижидеру и замрзивачу: Заборавите на кутије од сладоледа

Природно омекшајте тканине

Додавање 1/2 шоље соде бикарбоне у сваки циклус испирања делује као равнотежа за детерџент или минералне наслаге у води и може да спречи њихово поновно таложење на одец́и, због чега одец́а може да буде крута.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas