· · Komentari: 0

Najbolji i najgori načini za čuvanje hrane u frižideru i zamrzivaču: Zaboravite na kutije od sladoleda

Naučnici su objasnili zašto ne bi trebalo hranu da čuvamo u ambalažama od porodičnih sladoleda

1663754974_ello-lQ2xKy3UHHI-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

U skoro svakom domaćinstvu mogu se naći kutije sladoleda koje se koriste za skladištenje ostale hrane kada se sladoled pojede. Međutim, kutije od sladoleda nisu namenjene za to, budući da mogu ispustiti hemikalije poput UV-stabilizatora, omekšivača iliostalih  supstanci koje se nalaze u plastici. Stručnjaci tvrde da se ove opasne materije mogu lako preneti na hranu.

Pročitajte još: Sjajan TRIK: Evo kako da vam se makarone i pirinač ne zalepe tokom kuvanja

Savetuje se da, kada pojedete sladoled, bacite kutiju, a ne da u njoj uskladištite druge namirnice. Stručnjaci tvrde da je posebno opasno ako vrelom vodom perete ove ambalaže ili ako ih ubacujete u mikrotalasnu.

Umesto plastičnih, najbolje je koristiti staklene ili silikonske posude.

Silikonske posude su savršen izbor i za skladištenje hrane u zamrzivačima.

Bonus video:

 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.