Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
контрадикторна земља

Од грандиозних небодера до бујних зелених површина! У СИНГАПУРУ је забрањено бацање смећа, казна је огромна! (ФОТО)

Сингапур је једна чаробна земља о којој мало знамо и није баш популарна дестинација међу нашим становништвом. Сазнајте зашто би ова земља требало да буде на вашој листи путовања!

1649447489_jewel-gb874a4c56_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Са својим вековним храмовима, ужурбаним центрима и бујним зеленим површинама, разноврсние чари Сингапура сигурно ће очарати посетиоце овог острва.

Прочитајте још: Да ли сте чули за ТУНЕЛ ЉУБАВИ? Ово магично место парови обожавају, а налази се БЛИЗУ НАШЕ ЗЕМЉЕ! (ФОТО/ВИДЕО)

Сингапур је познат као један од најуређенијих градова на свету. Овде је све чисто, нема загађења, транспорт је одличан и све звучи као савршено место за живот или бар дестинацију за посетити! Спремили смо вам разлоге зашто би требало да посетите Сингапур у једном од следећих путовања!!!!! 

Центар гастрономије 

Са својом заслуженом репутацијом глобалне метрополе, Сингапур је дом укуса за свако непце. Овај град има чак 44 ресторана са Мишелиновим звездицама.  Јединствена сингапурска култура исхране хавкер-а је пођеднако импресивна, са "хавкер" центрима који послужују јела која обухватају кинеску, малајску и индијску кулинарску традицију, од пилећег пиринча, карија са рибљом главом до ројака и сатаја. Многи од ових ресторана сада хвале ознаку квалитета СГ Цлеан, што је сведочанство њихових врхунских санитарних и хигијенских стандарда. У овом граду налази се разноликост целе светске кухиње, тако да коју год кухињу преферирате, овде ћете наћи најбољи ресторан за ваш укус. Такође, осим ако нисте у неком луксузном ресторану, храна је овде прилично јефтина. Постоји мноштво фестивала хране где туристи могу испробати најразличитије укусе источњачке хране. 

Ноћни живот је невероватан

Живахна сцена ноћног живота у Сингапуру је искуство које се не пропушта. Од награђиваних коктел барова до блиставих ноћних клубова и музичких фестивала светске класе, у граду лавова никада није досадно. Сваке ноћи, барови остају отворени до најситнијих сати, а бучне журке потресају град током целе године – што значи да увек постоји разлог за забаву у Сингапуру. 

У Сингапуру се налази највиши бесконачни базен на свету, у коме се налази бар са задивљујућим погледом на град. Вероватно сте виђали ту слику, високих зграда са "бродом" на врху. 

Град је веома ВЕОМА зелен

Упркос својим сјајним небодерима, Сингапур је заправо прилично град зеленила. Одлазак на места као што је МацРитцхие Натуре Траил или чак места попут Цветне куполе осликавају део природног богаства овог града. 46,5% земље Сингапура било је покривено зеленим површинама, са процентом крошње дрвећа од скоро 30%, што је један од најзеленијих градова на свету; са преко 300 км зелених коридора као део „мреже за повезивање паркова“ градске државе. Сингапур је град са скоро 7 милиона становника и на улицама не можете наћи ниједан папирић. Можда зато што уколико баците папирић на улицу, ризикујете да платите казну од скоро 2000 евра! 

Сингапур има прелепе плаже! 

Неке од најлепших плажа у Сингапуру налазе се на острву Сентоса, недалеко од јужне обале главног острва и једно од најбољих места за посету у Сингапуру. Плажа Сентоса дуга два километра подељена је на три дела: Плажа Палаван, Плажа Силосо и Плажа Тањонг. Целом дужином плажа је вештачка, настала тако што се земљиште из мора извлачи, а затим се насипа увезеним песком из Малезије и Индонезије. Поред острва Сентоса, Сингапур такође нуди друге мале плаже које вреди истражити. Без обзира да ли тражите активан одмор или само мало мирног времена под сунцем, ево наше листе најбољих плажа у Сингапуру.

Седиште Азије, популарне дестинације су близу, а везе на аеродрому фантастичне! 

Сингапур је одлично место за повезивање са другим азијским дестинацијама, као што су Хо Ши Мин или Бали. Аеродром у Сингапуру је препознат као „најбољи аеродром на свету“ неколико година заредом, аеродром Чанги "пршти" са иновативним услугама и неким заиста кул диверзијама, попут тобогана на четири спрата и највишег водопада на свету у затвореном. 

Сингапур је безбедан

Сингапур је један од најсигурнијих и најчистијих градова у Азији. Земља има веома ниску стопу криминала, а грађани се осећају веома безбедно. Људи се овде осећају апсолутно безбедно када изађе на улице ноћу, невезано за пол, године или изглед, овде имате врло мало шансе да имате непријатне ситуације. 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas