Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВРТ

РАЈ на земљи: Најлепши вртови на свету, а неки су близу нас

Епидемија короне је појачала жељу људи да се врате природи, а неки од вртова су права уметничка дела.

1616764189_Heligan.PNG
Фото: Youtube/ screenshot heligangardens
Oglas

Тарот врт у Тоскани је, као што кажу пејзажне архитекте, "прелепи хаос"! Тачније ово је пројекат уметника и скулптора Сент Фалеа који га назива "Мали рај". Овај пројекат је отворен 1998. године, а фантазмагорична композиција има 20 скулптура и годишње је посети 100.000 људи.

Прочитајте још: ПАУН столица доноси дах прохујалих времена и позива на уживање (ФОТО)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meeters® (@meeters)

Прочитајте још: Освежите дом у духу ПРОЛЕЋА: Промените ове 4 ствари

Прелепи врт Маркес красе дивне форме топијара, паунови, лавиринти и све што човек може да помисли да се налази у рају. Башта је прилагођена за шетњу и препуна је стаза кроз које посетиоци могу да шетају, застају, уживају. Вероавтли или не, али отворена је тек 1997. године иако делује да је стара неколико векова.

Да ли је овде снимана Алиса у земљи чуда?

Врт пружа спектакуларан поглед на долину Форгдон и сви верују да је овде сниман филм "Алиса у земљи чуда".

Изгубљени вртови Хелигена многи називају и британска џунгла, јер се простиру на невероватних 200 хектара. Чувени су по неколико скулптура које су се фантастично уклопиле са природом. То су: Блатњави човек (The Mudmaid), Гиганстка глава Хелигена и Зелена дама.Посета овом врту је као да сте ушли у бајку, стару најмање два века...

Прочитајте још: Јача имунитет, ублажава стрес.. Колико КИВИЈА дневно треба да поједемо?

Сингапур је чувен по многим атракцијама, а међу највећима је врт са џиновским дрвећем. Ова шума је лепа дању, али је ноћу прекрасна када се супер-дрвеће осветли. У ботаничкој башти се налази и водопад и растиње које успева у кишној шуми.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas