Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАЗНИЦИ

Размишљате о ДОЧЕКУ НОВЕ ГОДИНЕ? Ови градови (не)ће имати ПРОСЛАВУ

Традиционално најпопуларнији градови за дочек 2021. године објавили су шта чека туристе који тамо оду.

1605184370_pexels-cottonbro-3171815.jpg
Фото: Пексел
Oglas

У последње две деценије Лондон има оерол града у којем је новогодишњи провод најбољи! Дуж Темзе и по највећим светским трговима окупи се више од 100.000 људи, а изнад Биг Бена небо запара 2.000 ракета које направе спектакуларан ватромет.

Прочитајте још: МАНЕМИ БОРАТ: Казахстан је одлучио да извуче КОРИСТ од БОРАТА и ОДЛИЧНО им иде!

Овај шоу градску власт кошта око 2,9 милиона фунти. Ове године ће градоначелник Садик Кан уштедети ове паре.

Забрањен је улаз на Тајмс сквер...

- Неможемо себи да дозволимо да се народ окупи, да међусобно честитају и прошире вирус, јер празници ће бити одлична прилика да се наш град промовише путем телевизијског преноса - рекао је Кан.

Празан лондонски трг... Фото: Пиксабеј

Дакле, на Трафалгар скверу неће битивелике  журке, а ко је планирао да путује у Њујорк да би видео како се чувена стаклена кугла спушта на Тајмс скверу - боље да је гледа код куће.

Прочитајте још: Баците календар, ЗАБОРАВИТЕ на ЛЕТОВАЊЕ: Сада се траже СПАРТАНСКИ викенд и НОМАДСКИ ХОТЕЛИ

Традиција спуштања лопте је стара више од века, тачније датира из 1907. године, а тачно у 11:59 часова укључите телевизор. Хотели око Тајмс сквера су продати још пре неколико месеци, али они ће уживати само гледајући кроз прозор, јер ће полиција бранити улазак на трг.

Полиција ће спречавати веселе људе да иду до залива и гледају ватромет.

Сиднеј има традиционалан ватромет, а имаће га и ове године и то у 21 час за децу. Трајаће 12 минута и  камере ће за то време снимати призор Сиднејског залива. Ватромет ће коштати 6,5 милиона долара, а Стјуарт Ајрес, министар туризма, каже да ће на све начине обесхрабрити људе да дођу и уживо гледају ватромет.

Оваква гужва скоро неће бити могућа Фото: Пиксабеј

Нама најближи Беч неће дозволити да се 800.000 људи слије у центар аустријске престонице, а поготово не да у поноћ играју валцер код катедрале Свети Стефан. Бечка туристичка органиизација је кратко објаснила да ће ове године "прослава одмарати", али ће Филхармонија одржати традиционални концерт 1. јануара.

Беч неће дозволити валцер у поноћ!

Многима је животни сан да новогодишње празнике проведу у Рио де Жанеиру и да се умешају међу три милиона Бразилаца обучених у бело који играју до зоре. Ове године ће полиција чувати плаже од најезде људи спремних на славље.

Прочитајте још: Све што сте знали о КИНЕСКОМ ЗИДУ заборавите! Пушкарнице су окренуте ка Кини, а то значи САМО ЈЕДНО

Карневал у Рију је ове године први пут отказан од 1912. године, када се одржава.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas