· · Коментари: 1
ОДМОР

Овогодишње летовање ће, можда, бити СТЕЈКЕЈШН, а да ли знате шта је то?

Искусним туристичким радницима је јасно да ће људи после престанка забрана кретања бити жељни одмора, опуштања и бега од свакодневнице и већ су почели да осмиљавају нове пакет-аранжмане

BoraBora.jpg
Фото: Пиксабеј

Туристи ове године неће напуштати своју земљу, путоваће у околне земље, а двонедељни одмор ће бити замењен кратким викендима. Ово су, укратко, предвиђања Светске туристичке организације о томе како ће се летовати ове године.

Поновно откривање домовине
Фото: Архива Новости

Прочитајте још: Нове технологије мењају начин путовања: Ништа неће бити исто, а у СВЕМИР ће моћи свако од нас

Најчешће помињана реч је "стејкејшн" која представља кованицу останка и одмора. Ова врста одмора последњих година је постала све популарнија, а односила се на туристе који су се, уместо једног великог одмора у иностранству, одлучили за неколико викенда у својој земљи.

Стручњаци верују да ће патриотска осећања  бити појачана после укидања рестрикција кретања.
Грчка је нама најближа
Фото: Пиксабеј

Стручњаци, дакле, претпостављају да ће после епидемије бити појачано патриотско осећање и да ће многи пожелети да својој домовини помогну тако што ће одмор провести у својој земљи и новац оставити својој привреди.

Стејкејшн је одмор из свог кревета.

Стејкејшн је претходних година значио и одмор проведен у својој кући. Тачније, спава се у свом кревету, али се сваког дана иде на излет, обилазе музеји, руча у ресторанима, иде на локално купалиште, учестује у турама разгледања сопственог града и слично. Управо овакав начин одмора ће ове године, верују стручњаци, доживети прави бум.

Сви се, дакле, слажу да ће туристи, ако се одлуче да оду на летовање, путовати на кратке одморе. За Србију то значи да ће Грчка и даље бити дестинација без премца, јер до ње може да се стигне свим превозним средствима и да се одмор прекине у сваком тренутку.

Метрополе ће многи избегавати Фото: Пиксабеј
Људи ће путовати на кратке, викенд одморе.

Кратак викенд предах у метрополама ће бити замењен путовањима са два ноћења у неком мањем граду околних земаља. Поента оваквог летовања је да се "промене слике", негде побегне, а опет буде близу.

Прочитајте још: Кратки водич како најједноставније УПРОПАСТИТИ излет

Нико се не усуђује да претпостави када ће Италија поново постати туристички најомиљенија дестинација. Једно је сигурно - сви верују да ће многи у великом луку избегавати милионске метрополе.

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.