Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПУТНИЦИ

Људи након путовања често добију ПАРИСКИ СИНДРОМ, а за то су криви ИНФЛУЕНСЕРИ

Да ли сте се некада са путовања вратили дубоко разочарани оним што сте видели и доживели? Ако је одговор "да" значи да сте доживели "париски синдром".

1596092886_ParizAjfel.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Људи путују одувек, а некима је то начин живота и живот мере између два путовања. Други, пак, целе године раде да би се десет дана у години провели "као људи". И онда се врате тужни, очајни, уморни, разочарани...

Прочитајте још: Овде се пред КОСОВСКИ БОЈ причестио ЦАР ЛАЗАР и тог тренутка се десило ЧУДО које траје до ДАНАС (ФОТО)

Постоји низ обољења која могу да задесе туристе, али када туриста испољи излив беса и агресивно испољавање гнева то само значи да је оболео од "париског синдрома". То значи да се дубоко разочарао у бруталну стварно, а у основи је крив сам јер је имао нереална очекивања.

Обелели су сви гневни и агресивни туристи!

Ово се најчешће дешава јапанским туристима где је овај синдром добро познат и постоји СОС линија за оболеле.

Да ли су криви туристи што су се разочарали? Добрим делом јесу, јер су веровали инфлуенсерима и блогерима који објављују романтичне и нереалне слике на друштвеним мрежама.

Замишљају лепе девојке, а наиђу на туристе.

Уместо прелепо обучених девојака у шареним хаљинама које по празним улицама возе бицикл, носе букете цвећа и балоне - туристи виде избеглице-продавце сувенира и туристе како се гурају и сликају, сликају...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Although a huge part of the Notre-Dame was destroyed in a fire last year, the good news is that the west facade remained intact 💫 As the rest of the cathedral is under construction now, this is the only angle from where you can still shoot a picture with this beautiful masterpiece 🥰 ~ It’s quite easy to shoot here in the middle of the day as well, as long as you have a bit of patience! The downside is that the lighting is usually pretty harsh in the afternoon as you can see on this photo 🙈 But unfortunately it’s kinda impossible to shoot everything in the morning when you only have limited time in a place 😫 Despite the harsh lights, I still love how this picture turned out ❤️ ~ What do you think about shooting in the middle of the day? Yay or nay? ~ 📸: taken with @thenexttrip and @dwanderess, edited by me ✄﹘﹘﹘﹘﹘﹘﹘﹘﹘﹘﹘﹘﹘﹘ #parisjetaime #parismonamour #hello_france #topparisphoto #parisfrance #topfrancephoto #visitparis #thisisparis #ig_paris #notredame #igersparis #wheninparis #exploreparis #bestplacestogo #travelinggram #globetrotters #speechlessplaces #travelgirl #girlslovetravel #ladiesgoneglobal #sheisnotlost #girlsthatwander #dametraveller #damestravel #girlstravel #thewanderingtourist #globelletravels

A post shared by Kriszti │ Travel Blogger (@shewandersabroad) on

Прочитајте још: Туристи у БЕЧУ из ФИЈАКЕРА могу да решавају УБИСТВА, селе Бетовена и слушају виолину

Супротно од "париског" постоји "фирентински синдром" који задеси људе који су се дуго спремали да негде отпутују, у томе су напокон успели и стоје испред уметничког дела или на месту на којем су одувек желели да буду. Овај сиднром је познатији као "Стендалов", јер га је овај писац описао у књизи путописа "Напуљ и Фиренца: пут од Милана до Регија".

Толико су жудели да тамо отпутују...

Највише оваких случајева усхићења које прати лупање срца, неконстролисан осмех, екстатично одушевљење забележено је управо у Фиренци. Када неко коначно уђе у галерију Уфици не може да се разочара, јер уметничка дела су трајна вредност.

"Фирентински синдром" може да задеси туристе свуда Фото: Пиксабеј

Стокхолмски синдром
Овај синдром је везан за терористе када се таоц зближи са отмичарем и почне да га брани пред полицијом.

Ипак, "фирентински синдром" се не дешава само у овом италијанском граду него може да задеси туристи свуда у свету: Москви, Лондону, Атини...

Прочитајте још: ИСТИНИТА ПРИЧА: Три месеца ЖИВЕО НА АЕРОДРОМУ о трошку авиокомпаније, па рекао: Идем сада кући!

Међу ове синдроме убраја се и "јерусалимски" који може да задеси људе који су били у овом граду и доживели провиђење. После одласка они се осећају "просветљено", мисле да су пророци и доживљавају свакакве визије попут армагедона.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas