Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
АВИОНСКА ПУТОВАЊА

Када путујете, није свеједно који лет користите! Ваш организам вам шаље ПОРУКУ

Лакше је путовати са истока на запад - тако каже наука, али и путници.

airport-3511342_1280.jpg
Бирајте ноћни лет Фото: Пиксабеј
Oglas

Уколико морате да путујете авионом на други континет бирајте ноћни лет и потрудите се да стигнете ујутру на дестинацију. Међутим, ако путујете у неку европску метрополу боље је да слетите поподне или увече.

Прочитајте још: МАГАЗИН ЕКСКЛУЗИВНО ОТКРИВА: Српски хотелијери ДОБИЛИ ПЕЧАТ! Ево шта то значи!

Расправе око тога да ли џет-лег постоји или не коначно су завршене. Дакле, постоји. Дугогодишње искуство путника показало је да је биолошки сат човека тако подешен да временску разлику боље подноси ако на одредиште стигне ујутру и започне нови дан.

Излазак сунца је атракција

- Потрудите се да слетите у зору, пре изласка сунца, јер тада организам природно добије налет енергије што је створено током еволуције када смо ноћ проводили кријући се, јер ништа нисмо видели - каже Чарлс Чезлер из Женске болнице у Бостону.

Слетите у зору и лакше ћете се навићи на нову временску зону.

Тело је нарочито збуњено када путује у место које је 12 часова различито од домовине на чији је сат навикло. Јутарње сунце даје енергију, па многе авиокомпаније темпирају лет тако да путник стигне и види спектакуларан излазак сунца.

Ово не важи када је реч о европским метрополама у којима влада велика гужва. На велике аеродроме никада не треба слетети ујутру, јер тада влада највећа гужва пошто је то период дана када путују пословни људи.

Прочитаје још: Бразилац је дошао у Србију са 19 година и остао, игра фолклор и ПОРУЧУЈЕ: Ово морате видети!

Занимљиво је да иако је телу једноставније када путује са истока на запад без обзира на правац сваком је једноставније да се навикне на долазак кући него одлазак.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas