Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли знате због чега стјуардесе седе на рукама? Многи су изненађени

Сигурно сте се много пута питали зашто стјуардесе при полетању седе на рукама...

1709122896_shutterstock_97010687.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Полетање у облаке понекад може довести до проблема. Али, када су невоље у току, заузимање ове позиције добро дође стјуардесама. "Да ли сте се икада запитали зашто чланови кабинског особља седе "на рукама током полетања и слетања?", питала је Хени Лим, стјуардеса авио-компаније на Филипинима, у ТикТок видео снимку "То се зове положај ослонац", преноси Неw Yорк Пост.

У видео снимку, који има више од 30.000 прегледа, 29-годишња Лим је открила тајне фасцинантне сигурносне процедуре које она и њене колеге прате како би смањили ризик од телесних повреда у хитним случајевима.

- Овај положај укључује чврсто везање вашег сигурносног појаса, седење усправно, седење на рукама - длановима нагоре, палчеви увучени и руке опуштене, као и постављање стопала равно на под. Циљ је да држати тело у крутом положају тако да ако дође до било какве непланиране ванредне ситуације, тело буде мање оштећено - објаснила је Хени.

Лим и њена колегиница са посла демонстрирале су специјално држање, везујући се за своја седишта и подвлачећи руке испод тела. 

@_хеннyлим_ Wхy до цабин цреw сит он тхеир хандс wхиле ин тхеир јумпсеатс? Цхецк тхис видео оут то кноw! Специал гуест фор тодаy’с видео: Цларе демецилло Фоллоw мy Оффициал Фацебоок Паге: “Хеннy Јоyце Лим” Фоллоw ме он Инстаграм: _хеннyлим_ #фyп #ХЈЛ #цабинцреwлифе #брацингпоситион #цебупацифиц #гроундстоп ♬ Аестхетиц - Толлан Ким

- Ово ограничава кретање тела тако да постоји мања могућност повреде ако дође до проблема - објаснила је она, додајући да кабинско особље не седи само скрштених руку усред потешкоћа у ваздуху.

- Током потешкоћа, такође ћемо пролазити кроз тиху проверу, која нас припрема за хитну ситуацију током сваког полетања и слетања. Ово укључује свест о опреми за хитне случајеве на лицу места, проверу врата, слушање наредба и уочавање било каквог визуелног трага ван авиона - рекла је Лим.

И док су корисници ТикТок-а били запањени овим открићем, неки су се саосећали са кабинским особљем због "ужасног" стреса сталног припремања за несрећу.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas