· · Komentari: 0
AVIONSKA PUTOVANJA

Kada putujete, nije svejedno koji let koristite! Vaš organizam vam šalje PORUKU

Lakše je putovati sa istoka na zapad - tako kaže nauka, ali i putnici.

airport-3511342_1280.jpg
Birajte noćni let Foto: Piksabej

Ukoliko morate da putujete avionom na drugi kontinet birajte noćni let i potrudite se da stignete ujutru na destinaciju. Međutim, ako putujete u neku evropsku metropolu bolje je da sletite popodne ili uveče.

Pročitajte još: MAGAZIN EKSKLUZIVNO OTKRIVA: Srpski hotelijeri DOBILI PEČAT! Evo šta to znači!

Rasprave oko toga da li džet-leg postoji ili ne konačno su završene. Dakle, postoji. Dugogodišnje iskustvo putnika pokazalo je da je biološki sat čoveka tako podešen da vremensku razliku bolje podnosi ako na odredište stigne ujutru i započne novi dan.

Izlazak sunca je atrakcija

- Potrudite se da sletite u zoru, pre izlaska sunca, jer tada organizam prirodno dobije nalet energije što je stvoreno tokom evolucije kada smo noć provodili krijući se, jer ništa nismo videli - kaže Čarls Čezler iz Ženske bolnice u Bostonu.

Sletite u zoru i lakše ćete se navići na novu vremensku zonu.

Telo je naročito zbunjeno kada putuje u mesto koje je 12 časova različito od domovine na čiji je sat naviklo. Jutarnje sunce daje energiju, pa mnoge aviokompanije tempiraju let tako da putnik stigne i vidi spektakularan izlazak sunca.

Ovo ne važi kada je reč o evropskim metropolama u kojima vlada velika gužva. Na velike aerodrome nikada ne treba sleteti ujutru, jer tada vlada najveća gužva pošto je to period dana kada putuju poslovni ljudi.

Pročitaje još: Brazilac je došao u Srbiju sa 19 godina i ostao, igra folklor i PORUČUJE: Ovo morate videti!

Zanimljivo je da iako je telu jednostavnije kada putuje sa istoka na zapad bez obzira na pravac svakom je jednostavnije da se navikne na dolazak kući nego odlazak.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.