Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ХОТЕЛИ

Хотели више НЕЋЕ ИЗГЛЕДАТИ ИСТО: Уместо пешкира ХИГИЈЕНСКЕ ВРЕЋЕ, уместо КЉУЧА - мобилни: креће ТРАНСФОРМАЦИЈА

Хотелијери почињу са припремама за стране туристе који ће почети да стижу од марта 2021. године.

1597758243_sobapexel.jpeg
Oglas

Како ће изгледати туризам после пандемије? Удружење хотелијера и ресторатера Србије зна одговор на ово питање и увелико се спремају да дочекају стране туристе 2021. године.

Прочитајте још: ОВДЕ можете да бирате шта желите, а само КИЛОМЕТАР ДАЉЕ вас чека право изненађење (ФОТО)

Истраживање чувеног путничког сајта  "Трип едвајзер" је показало да 84 одсто туриста планира да путује искључиво у земље у којима се осећају ковид-безбедно.

Прочитајте још: "ДВОЈЕ ДЕЦЕ ГРАТИС": Црна Гора "зврји" празна, цене никад ниже, ЂЕТИЋИ РАДЕ СВЕ ДА СПАСУ СЕЗОНУ

 Због тога је пословно удружење ХОРЕС осмислило печат "Чисто & сигурно" који гарантује да је објекат чист и безбедан од короне и о томе  детаљно можете прочитати ОВДЕ. Почела је пријава за овај печат.

Печат се тешко добија, а лако губи.

- Печат ће добити онај ко испуни Протокол од100 ставки, али ће га губити они који прекрше само једну - каже Георги Генов, директор ХОРЕС-а.

Генов поред печата који ће добијати хотели који испуне услове на 47 страна Фото: А. М.

Градски ресторани у бележе пад од 70, а хотели од 70 одсто. У исто време хотели на планинама и у бањама бележе европски рекорд по попуњености капацитета.

Папрене ковид измене
Ковид измена објекта ће власнике ресторана коштати 32, а хотелијере 70 евра по соби.
Спремамо се за туристе у пролеће 2021. године

- Спремамо се за опоравак туризма који ће почети марта 2021. године, а тада хотели неће изгледати онако како их многи памте - истиче Генов.

Прочитајте још: ОХРИД какав НИКАДА нисте видели! ГОРИ Твитер - ЂУБРЕ на све стране, а за све одговорни ОНИ (ФОТО)

Трансформација Фото: Пексел

За почетак, хотелијери ће морати да трансформишу објекте у бесконтактне хотеле.

Хотели ће постати бесконтактни...

Гости ће се чекирати и отварати врата мобилним телефоном, пешкири се неће налазити у купатилу него "хигијенској торби", орман ће бити без врата, фрижидер у соби ће морати да има УВ лампу, а сва непотребна декорација мора да се склони. Централна клима ће моћи да ради ако је у њу уграђена УВ лампа.

Некада смо се дичили осмехом, сада хигијеном

- Некада смо се дичили осмехом и гостопримством, а у будућности ће акценат бити на хигијени и треба очекивати да ће се у најскоријој будућности у хотелском шанку упалити светло ако гост приђе бармену ближе од 1,5 метара - објашњава Генов.

Прочитајте још: ОХРИД какав НИКАДА нисте видели! ГОРИ Твитер - ЂУБРЕ на све стране, а за све одговорни ОНИ (ФОТО)

Београд је прошле године на свим топ листама налазио на јаком другом месту. Проглашен је за другу најбољи сити-брејк престоницу после Талина, по ценама хотелских соба био је други после Букурешта, а хостели су били најјефтинији после бугарских.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas