Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
промо

Божићна чаролија се враћа: повратак Адвента у Загреб у пуном сјају

Многи су били изненађени када је Загреб на сајту European Best Destinations проглашен најбољим божићним сајмом у Европи, али за праве познаваоце то је било очекивано. Али то није случајно, Загреб је и следеће године поново проглашен за најбољи божићни сајам у Европи. И годину дана после. Три године за редом.

1667990817_Naslovna_Advent-Zagreb_Ice-Park-from-air_night_-Davor-Rostuhar-830x467.jpg
Фото: Промо//Davor Rosturah
Oglas

Адвентски програм хрватске метрополе брзо се ширио, покривајући све кутке града, уз богат програм манифестација, концерата, гастрономије, клизања, активности за децу и још много тога, уз елегантну празничну расвету. Мирис куваног вина и локалних посластица испунио је ваздух, а смех и романса били су на сваком углу док су мештани и туристи изашли на улице да уживају у овом добродошлом даху живота током мрачнијих зимских месеци.

Фото: Промо/Julien Duval

Чак и за време пандемије – када је већина других градова укинула адвентске програме – Загреб је, комбинованом верзијом Адвента у Загребу, успео да одржи традицију и унесе мало празничног духа, а град је понудио један од највећих адвентских програма током последњег турбулентног раздобља.

Међутим, ништа није боље од топлог људског контакта, звука смеха, срећних осмеха деце на клизалишту или чаше куваног вина са пријатељима, пре него што истражите још које догађање или концерт на неком од бескрајних загребачких тргова и двориштима.

И не морате дуго да чекате на повратак тог бајковитог празничног осећаја, јер време је да вратите час и поновно проживите доживљај Адвента у Загребу пре пандемије. Јер Адвент у Загребу 2022. ће бити догађај за памћење, уз повратак магичне понуде која га је три године заредом чинила најбољим у Европи, а због које су стотине хиљада туриста долазиле у Хрватску у мирнијем зимском периоду.

Фото: Промо/Julien Duval

Повратак Адвента у Загреб у свом пуном сјају можда најбоље симболизује повратак популарног клизалишта на Тргу краља Томислава, које је прави магнет за децу и одлично место дружења родитеља који их посматрају.

Доњи град, Горњи град и још неколико насеља поново ће да дочекају кућице са храном и пићем, мешајући хладни вечерњи ваздух зачинским мирисима и пружајући прилику да се нађете са пријатељима на сваком углу.

Музика и уметност средишњи су део духа Загреба, а овогодишњи Адвент ће имати изузетно богат програм концерата и изложби, како у затвореном, тако и на отвореном, док ће звук музике да буде једна од константи у шетњи градом, који ће бити уређен у празничном расположењу и постати ултимативна романтична дестинација.

Фото: Промо/Julien Duval

Већина божићних чаролија је, наравно, резервисана за децу, а Загреб је одувек имао веома богату понуду забаве за породице, па ни ова година неће да буде изузетак.

У току су завршни аранжмани за програм овогодишњег Адвента у Загребу, а цео програм биће ускоро објављен. Ипак, будите сигурни да се празнично весеље и ишчекивање спектакуларног божићног периода у Загребу враћају. Видимо се!

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas