Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
АРХЕОЛОГИЈА

У овом граду Србије се живи 7.000 година, налази се на европском путу вина, а можете га видети путем ВИРТУЕЛНЕ реалности

Европска рута „Пут римских царева и дунавски пут вина“ је једна од 40 културних рута Савета Европе, која тренутно пролази кроз девет земаља и два географска региона.

1617874793_sirmiun.PNG
Фото: Instagram/ screenshot carleslaluezafox
Oglas

Сремска Митровица је град музеј, један од најстаријих градова у Европи, са животом који на истом тлу траје већ близу седам хиљада година. Највећи сремски град развио се на темељима античког Сирмијума, једне од престоница Римског царства.

Прочитајте још: Упозорење познатог физичара: "Потрага за ванземаљцима је ужасна идеја" (ВИДЕО)

Први је дунавски регион и обухвата државе: Мађарска, Хрватска, Србија, Румунија и Бугарска. Други је Илирикум или Јадрански регион, који повезује Црну Гору, Северну Македонију, Албанију и Босну и Херцеговину.

Пут римских царева је прва рута која полази из југоситочне Европе.

"Пут римских царева и дунавски пут вина“ је прва културна рута Савета Европе која полази из југоисточне Европе и иде према остатку континента и један је од пројеката који води Дунавски центар за компетенцију.Сремска Митровица је град музеј, један од најстаријих градова у Европи, са животом који на истом тлу траје већ близу седам хиљада година.

Највећи сремски град развио се на темељима античког Сирмијума, једне од престоница Римског царства. Из тог разлога ова дестинација нашла се и на рути „Пут римских царева и дунавски пут вина“ која је једна од 40 културних рута Савета Европе.

На простору Сремске Митровице се живи 7.000 година.

Дестинација је представљена снимањем четири одвојена 360 видео материјала технологијом виртуелне реалности (ВР) у оквиру концепта који омогућава да индивидуални туристи и организатори путовања имају прилике да се упознају са интегрисаним туристичким производом на модеран начин.

Прочитајте још: Тито је знао, а видовњакиња најавила: ЗЛАТНА ВОДА у Змајеву открива Атилин гроб

Видео материјали су подељени по следећим тематским категоријама које, када се у целости погледају, креирају укупну слику дестинације и пружају информације за квалитетан и садржајан боравак:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas