Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ово су дестинације на које можете отпутовати за Нову годину по повољној цени

Новогодишњи и божићни празници су за многе идеална прилика да промене средину и отпутују негде

1669303168_Foto-Shutterstock-Nova-godina.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Како за време празника многе фирме спајају слободне дане, баш у ово доба године је можда једина прилика да се „побегне“ на дуже од два дана и због тога су путовања у ово време изузетно популарна. Већина агенција организује новогодишња путовања у многе градове Европе и аранжмани су прилично повољни. Оно што путовања у ово доба године чини још примамљивијим је празнична атмосфера која се осећа у свим градовима Европе.

 

За разлику од оних који бирају да проведу празнике у зимској идили, на традиционално украшеним градским трговима, има и оних који за зимске празнике „беже“ у топлије крајеве. Било да је у питању Нова година на Кипру, на неком карипском острву, Малдивима и сличним егзотичним дестинацијама, увек ће радије одабрати сунчане празнике него хладно време.

 

И домаће дестинације су изузетно популарне у периоду празника. Велики број туриста који не желе да одлазе у иностранство или једноставно не желе да слободно време које имају проведу у вожњи се одлучују за неку од планина или бања у Србији. Једна од дестинација на којој се може доживети права зимска идила, а такође пронаћи и добро организован провод уз врхунску домаћу храну је Златибор. Из тог разлога су скоро сви апартмани на Златибору у ово доба године попуњени.

 

Кипар је најповољнија топла дестинација

 

Нова година на Кипру је један од многих аранжмана које нуде агенције, а који се значајно разликује од класичних обиласка европских престоница. Разлог за то је чињеница да је и у току зиме на Кипру температура значајно већа него у континенталној Европи. Ова острвска држава је заправо светски рекордер по броју сунчаних дана у току године, чак 340. Иако дневна температура може бити 22 степена Целзијусових у току зиме, температура мора није погодна за купање. Међутим, то не значи да је немогуће да се „прошета“ плићаком.

 

Осим тога, Нова година на Кипру је прилично популарна међу туристима и због цене путовања. На Кипру се у ово доба године може наћи смештај по прилично повољним ценама, а исто важи и за авионске карте. Чак и у понуди агенција Нова година на Кипру је далеко јефтинија од путовања на Занзибар, Тенерифе или неку другу егзотичну дестинацију за коју је је потребно издвојити најмање 1200 евра за седам дана. За Кипар је потребно издвојити дупло мање новца.

 

За праву зимску идилу Златибор је најбољи избор

 

У последње време домаће дестинације су све популарније и бележе значајан пораст ноћења у току године. Једна од планина која је посећена током целе године је Златибор, па је због тога и продаја апартмана на Златибору значајно порасла. То само значи да је и понуда смештаја за изнајмљивање на овој планини далеко разноврснија и повољнија него раније. Осим хотела на Златибору се могу изнајмити и апартмани по знатно нижим ценама, а у близини свих туристичких атракција и најбољих ресторана у којима се организује дочек Нове године. Апартмани на Златибору се могу изнајмити директно од власника или преко агенције.

 

Управо због тога је Златибор избор за све оне који желе да Нову годину проведу у снежној идили, а да ипак у најлуђој ноћи иду на неки организован дочек.

 

Када је цена овог путовања у питању, апартмани на Златибору за три или четири особе на четири дана се могу изнајмити за око 400 евра. То практично значи да ће по особи овај мини одмор износити цену за апартман око 150 евра, текуће трошкове током боравка на планини и цену пута до дестинације и назад, што све укупно износи око 600 евра.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas