Oglas
· · Komentari: 0

Ovo su destinacije na koje možete otputovati za Novu godinu po povoljnoj ceni

Novogodišnji i božićni praznici su za mnoge idealna prilika da promene sredinu i otputuju negde

1669303168_Foto-Shutterstock-Nova-godina.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kako za vreme praznika mnoge firme spajaju slobodne dane, baš u ovo doba godine je možda jedina prilika da se „pobegne“ na duže od dva dana i zbog toga su putovanja u ovo vreme izuzetno popularna. Većina agencija organizuje novogodišnja putovanja u mnoge gradove Evrope i aranžmani su prilično povoljni. Ono što putovanja u ovo doba godine čini još primamljivijim je praznična atmosfera koja se oseća u svim gradovima Evrope.

 

Za razliku od onih koji biraju da provedu praznike u zimskoj idili, na tradicionalno ukrašenim gradskim trgovima, ima i onih koji za zimske praznike „beže“ u toplije krajeve. Bilo da je u pitanju Nova godina na Kipru, na nekom karipskom ostrvu, Maldivima i sličnim egzotičnim destinacijama, uvek će radije odabrati sunčane praznike nego hladno vreme.

 

I domaće destinacije su izuzetno popularne u periodu praznika. Veliki broj turista koji ne žele da odlaze u inostranstvo ili jednostavno ne žele da slobodno vreme koje imaju provedu u vožnji se odlučuju za neku od planina ili banja u Srbiji. Jedna od destinacija na kojoj se može doživeti prava zimska idila, a takođe pronaći i dobro organizovan provod uz vrhunsku domaću hranu je Zlatibor. Iz tog razloga su skoro svi apartmani na Zlatiboru u ovo doba godine popunjeni.

 

Kipar je najpovoljnija topla destinacija

 

Nova godina na Kipru je jedan od mnogih aranžmana koje nude agencije, a koji se značajno razlikuje od klasičnih obilaska evropskih prestonica. Razlog za to je činjenica da je i u toku zime na Kipru temperatura značajno veća nego u kontinentalnoj Evropi. Ova ostrvska država je zapravo svetski rekorder po broju sunčanih dana u toku godine, čak 340. Iako dnevna temperatura može biti 22 stepena Celzijusovih u toku zime, temperatura mora nije pogodna za kupanje. Međutim, to ne znači da je nemoguće da se „prošeta“ plićakom.

 

Osim toga, Nova godina na Kipru je prilično popularna među turistima i zbog cene putovanja. Na Kipru se u ovo doba godine može naći smeštaj po prilično povoljnim cenama, a isto važi i za avionske karte. Čak i u ponudi agencija Nova godina na Kipru je daleko jeftinija od putovanja na Zanzibar, Tenerife ili neku drugu egzotičnu destinaciju za koju je je potrebno izdvojiti najmanje 1200 evra za sedam dana. Za Kipar je potrebno izdvojiti duplo manje novca.

 

Za pravu zimsku idilu Zlatibor je najbolji izbor

 

U poslednje vreme domaće destinacije su sve popularnije i beleže značajan porast noćenja u toku godine. Jedna od planina koja je posećena tokom cele godine je Zlatibor, pa je zbog toga i prodaja apartmana na Zlatiboru značajno porasla. To samo znači da je i ponuda smeštaja za iznajmljivanje na ovoj planini daleko raznovrsnija i povoljnija nego ranije. Osim hotela na Zlatiboru se mogu iznajmiti i apartmani po znatno nižim cenama, a u blizini svih turističkih atrakcija i najboljih restorana u kojima se organizuje doček Nove godine. Apartmani na Zlatiboru se mogu iznajmiti direktno od vlasnika ili preko agencije.

 

Upravo zbog toga je Zlatibor izbor za sve one koji žele da Novu godinu provedu u snežnoj idili, a da ipak u najluđoj noći idu na neki organizovan doček.

 

Kada je cena ovog putovanja u pitanju, apartmani na Zlatiboru za tri ili četiri osobe na četiri dana se mogu iznajmiti za oko 400 evra. To praktično znači da će po osobi ovaj mini odmor iznositi cenu za apartman oko 150 evra, tekuće troškove tokom boravka na planini i cenu puta do destinacije i nazad, što sve ukupno iznosi oko 600 evra.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas