· · Коментари: 0
МЗЕЈИ

Поново ради музеј! У дечијем Шенбруну се деца маскирају, а царица Сиси отворила врата

Шенбрун група је поново отворила врата за посетиоце.

1607507097_Schnbrunn--SKB_Reza-Sarkari--1-.jpg
Фото: Р. Саркари

То значи да су дворац Шенбрун, Музеј намештаја, Музеј царице Сиси, Царски апартмани и Сребрна одаја у оквиру палате Хофбург.

Прочитајте још: Све очи су упрте у БЕЧ: Знају се диригент и време, али НИШТА друго!

У дворцу Шенбрун посетиоце очекују царске одаје и раскошне просторије које ће аутентично дочарати осећај царског наслеђа и понудити доживљај европске историје.

Деца се маскирају у принчеве и принцезе...

За најмлађе посетиоце на располагању је Дечији музеј дворца Шенбрун који обухвата 12 просторија, где деца имају прилику да сазнају све о животу на двору, могу да пробају величанствене костиме и живописне фризуре, науче како да свечано поставе сто и многе друге занимљивости.

Омиљени дечији музеј на свету поново ради Фото: ЕУрокомПР

Музеј царице Сиси, Царски апартмани и Сребрна одаја нуде увид у свакодневни живот царског пара Франца Јозефа и Елизабете. Каква је царица Сиси заиста била и шта њену личност и даље чини толико привлачном? Музеј посвећен царици чува велики број аутентичних и њених личних предмета.

Царска кухиња
Царски апартмани, дугогодишње пребивалиште Франца Јозефа и Елизабете, су опсежно рестаурирани и очувани скоро у потпуности у оригиналном стању. У Сребрној одаји су представљени предмети из царског домаћинства.

Прочитајте још: Волело се двоје младих, а онда су скочили у Моравицу! Ево приче

Музеј намештаја води кроз историју дизајна намештаја, од барока, преко рококоа, до Бечке модерне и развоја намештаја у 20. веку.

Пионир модерне архитектуре!

Поред сталне поставке музеја сви заинтересовани ће до 28. фебруара 2021. године имати прилику да посете изложбу "ЛООС: дизајн & редизајн". Музеј намештаја у Бечу чува једну од највећих збирки намештаја архитекте Адолфа Лоса (1870-1933) који важи за пионира модерне архитектуре.

Посетиоци ће бити сами на 10 квадрата!
Годишња карта
Поред регуларних карата у понуди до 24. децембра Сиси карта "зимски специјал" која кошта 36 за одрасле и 26 евра за децу. Са овом картом се могу посетити дворац Шенбрун, музеј царице Сиси и Музеј намештаја у наредних годину дана.

Шенбрун група нуди и пропусицу за све своје локације које се такође могу посетити у току једне године по цени од 50 евра за одрасле и 30 евра за децу. На свим локацијама важе све прописане безбедносне мере као што су одржавање неопходне физичке дистанце и ношење маски.

Прочитајте још: МАНЕМИ БОРАТ: Казахстан је одлучио да извуче КОРИСТ од БОРАТА и ОДЛИЧНО им иде!

У затвореном простору дозвољено је задржавање једне особе на десет квадратних метара, а број посетилаца ће се бројати и контролисати. На госте се апелује да уколико су у могућности купују карте онлајн.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.