· · Коментари: 1
зима у Београду

Промоција српске престонице у Солуну: Грци, дођите на “Београдску зиму”

Солун протеклих дана дише у ритму Београда.

1638449216_263023063_361845015697854_9171784957131360813_n.jpg
Фото: ТОБ

Туристичка понуда Београда представљена је у Солуну пред члановима дипломатског кора, управе града Солуна и солунске регије на челу са градоначелником Константиносом Зеврасом. Промоцији су присуствовали заменица председника скупштине Београда Андреа Радуловић, градски секретар за културу Иван Карл, заменик директора Туристичке организације Београда Слободан Унковић, директорка Музеја града Београда Јелена Медаковић, као и бројни представници медија и туристичке привреде. Присутнима се обратила генерални конзул Републике Србије Јасмина Милачић.

Фото: А.М.

Градоначелник Солуна поздравља Београд Градоначелник Солуна гдин Константинос Зервас указао је на потребу континуиране сарадње два града, као и на узајамну подршку у промоцији и развоју туризма, привреде и културе.

Прочитајте још: ПАО ПРВИ СНЕГ: Топ 5 зимских дестинација у Србији за викенд одмор (ФОТО)

– Београд се убрзано развија на пољу инфраструктуре, граде се нове амбијенталне целине, од којих се посебно издваја Београд на води, реконструкција тргова и улица, где се посебно истиче уређење Савског трга и подизање споменика Стефану Немањи, утемељивачу српске државе – рекао је заменик директора Туристичке организације Београда Слободан Унковић.

Београд има 120 хотела Такође, посебан акценат стављен је на саобраћајну инфраструктуру и почетак изградње београдског метроа.

У Београду се поштују епидемиолошке мере.

Београд данас има 120 хотела и преко 10.000 кревета у категоризованом приватном смештају, неколико стотина атрактивно уређених кафеа, ресторана и клубова, који спремно, а у складу са свим епидемиолошким препорукама и мерама поводом пандемије ковид-19 очекују домаће и иностране госте – казао је Унковић.

Фото: А.М.

Како је истакао, присутни су детаљно информисани о целокупном програму за време манифестације “Београдска зима” са акцентом на новогодишње и Божићне празнике. О културно историјској баштини и занимљивостима говорила је директорка Музеја града Београда, Јелена Медаковић, која се овом приликом обратила на грчком језику на одушевљење свих присутних.

У Београд стижу грчки новинари Љиљана Алајбеговић из ТОБ-а званично је најавила студијску посету грчких медија и агенција Београду у пролеће 2022. године. Гостима су приказани и промо филмови, који су на сликовит начин приближили туристичке потенцијале наше престонице. Целокупан догађај су најавили и пропратили истакнути грчки медији на челу са Оморфа Таксидиа.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.