Oglas
· · Komentari: 1
zima u Beogradu

Promocija srpske prestonice u Solunu: Grci, dođite na “Beogradsku zimu”

Solun proteklih dana diše u ritmu Beograda.

1638449216_263023063_361845015697854_9171784957131360813_n.jpg
Foto: TOB
Oglas

Turistička ponuda Beograda predstavljena je u Solunu pred članovima diplomatskog kora, uprave grada Soluna i solunske regije na čelu sa gradonačelnikom Konstantinosom Zevrasom. Promociji su prisustvovali zamenica predsednika skupštine Beograda Andrea Radulović, gradski sekretar za kulturu Ivan Karl, zamenik direktora Turističke organizacije Beograda Slobodan Unković, direktorka Muzeja grada Beograda Jelena Medaković, kao i brojni predstavnici medija i turističke privrede. Prisutnima se obratila generalni konzul Republike Srbije Jasmina Milačić.

Foto: A.M.

Gradonačelnik Soluna pozdravlja Beograd Gradonačelnik Soluna gdin Konstantinos Zervas ukazao je na potrebu kontinuirane saradnje dva grada, kao i na uzajamnu podršku u promociji i razvoju turizma, privrede i kulture.

Pročitajte još: PAO PRVI SNEG: Top 5 zimskih destinacija u Srbiji za vikend odmor (FOTO)

– Beograd se ubrzano razvija na polju infrastrukture, grade se nove ambijentalne celine, od kojih se posebno izdvaja Beograd na vodi, rekonstrukcija trgova i ulica, gde se posebno ističe uređenje Savskog trga i podizanje spomenika Stefanu Nemanji, utemeljivaču srpske države – rekao je zamenik direktora Turističke organizacije Beograda Slobodan Unković.

Beograd ima 120 hotela Takođe, poseban akcenat stavljen je na saobraćajnu infrastrukturu i početak izgradnje beogradskog metroa.

U Beogradu se poštuju epidemiološke mere.

Beograd danas ima 120 hotela i preko 10.000 kreveta u kategorizovanom privatnom smeštaju, nekoliko stotina atraktivno uređenih kafea, restorana i klubova, koji spremno, a u skladu sa svim epidemiološkim preporukama i merama povodom pandemije kovid-19 očekuju domaće i inostrane goste – kazao je Unković.

Foto: A.M.

Kako je istakao, prisutni su detaljno informisani o celokupnom programu za vreme manifestacije “Beogradska zima” sa akcentom na novogodišnje i Božićne praznike. O kulturno istorijskoj baštini i zanimljivostima govorila je direktorka Muzeja grada Beograda, Jelena Medaković, koja se ovom prilikom obratila na grčkom jeziku na oduševljenje svih prisutnih.

U Beograd stižu grčki novinari LJiljana Alajbegović iz TOB-a zvanično je najavila studijsku posetu grčkih medija i agencija Beogradu u proleće 2022. godine. Gostima su prikazani i promo filmovi, koji su na slikovit način približili turističke potencijale naše prestonice. Celokupan događaj su najavili i propratili istaknuti grčki mediji na čelu sa Omorfa Taksidia.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas