· · Коментари: 0
ЗАДОВОЉСТВО

ПУТОВАЊА СУ КЉУЧ СРЕЋЕ: Више усрећују од дана венчања

Истраживање спроведено на 17 хиљада испитаника.

1608072455_Depositphotos_50501035_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Какав год одмор желели и проводили, у луксузном хотелу или на сеоском домаћинству, планирање путовања и сам одмор усрећују људе, па ће радије негде да отпутују него, на пример, да оду "на састанак", показало је једно истраживање спроведено на 17 хиљада испитаника.

За већину испитаника путовања су кључ праве среће, показало је истраживање спроведено у 17 земаља. Готово половина испитаника изјавила је да им путовање на одмор доноси већу срећу од дана њиховог венчања, док их више од три четвртине (око 77 посто) каже да таква путовања резервишу како би се развеселили кад им то треба.

Прочитајте још: ОТКРИВАМО! Слободан Милошевић спасио ЦРКВУ У РУСИЈИ, због тога они данас пишу Уједињеним нацијама

Одморима се 50 посто анкетираних весели више него новом послу, 45 посто више него веридби, а 30 посто више него рођењу детета, док 56 посто више воли одмор од материјалних добара попут одеће, накита и технике, а готово 50 посто путовања ставља испред реновирања дома.

Седам од десет испитаника казало је да се најбоље проведу на одмору када се тамо где су смештени осећају као код куће, а више од две трећине највише усрећује боравак у хотелу, хостелу или вили, док се трећина најбоље осећа у апартману или кући с локалним становницима.

Прочитајте још: Да ли бисте се усудили? Највиши хотел у Европи налази се на чак 3.212 метара надморске висине (ВИДЕО)

Фото: Депозит

- Емоционални занос који доноси путовање догађа се у свакој фази процеса, од планирања, преко резервисања, па све до самог одласка на путовање, а чак 72 посто испитаних истиче да су узбуђени већ приликом самог истраживања где отићи на одмор - наводе аутори истраживања.

Подаци из истраживања показују и везу између уживања у искуству резервације и среће током путовања, што значи да је један од најбољих показатеља срећног одмора угодан поступак резервације, као и да добро испланирано путовање и једноставна тренутна резервација могу знатно да повећају срећу, без обзира на то какво путовање и боравак путници тражили.

Прочитајте још: Поново ради музеј! У дечијем Шенбруну се деца маскирају, а царица Сиси отворила врата

Истраживање показује и велику зависност од планирања и резервисања путовања, јер више од трећине испитаника признаје да истражује за одмор месецима, а неки и годину дана унапред. Кад су већ на одмору, готово девет од десет испитаника тврди да су им најсрећнији тренуци првог дана одмора и тренутак када први пут угледају где ће бити смештени.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.