Oglas
Oglas
· · Коментари: 2
ТЕХНОЛОШКИ ГИГАНТИ

Европљани одлепили за Xiaomi ПАМЕТНИМ УРЕЂАЈИМА

Само у другом кварталу ове године, кинеска компаније остварила је до сада незабележен приход од 7.7 милијарди долара

1598634189_Depositphotos_216755696_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

 

Кинеска компанија Xiaomi остварила је приход од чак 7.7 милијарди долара у сред пандемије корона вируса и то само у другом кварталу 2020. године, што је раст од 3,1 одсто у односу на исти период прошле године и раст од чак 7,7 одсто у односу на први квартал текуће године.

Прочитајте још: Да ли болујете од НОМОФОБИЈЕ, а да нисте ни свесни да ИМАТЕ ОВУ ДИЈАГНОЗУ?

Пад на тржишту Индије
Xiaomi је забележио пад од 28 одсто на тржишту Индије, које се још увек  опоравља од пандемије корона вируса. Из Xiaomi наводе да ту није реч о паду потражње купаца, већ у недостатку залиха телефона у Индији.Иначе, након кинеског тржишта, индијско је друго по највеће тржиште за  Xiaomi, те се ускоро може очекивати пораст продаје  Xiaomi производа у Индији.

Компанија се завидним подацима похвалила приликом свечаности, организоване поводом 10 година пословања, током којих је стекла репутацију на тржишту паметних телефона, лаптопова и паметних сатова.

Прочитајте још: Корисницима свануло! НЕТФЛИX тестира нове опције које ће ОЛАКШАТИ ЖИВОТ

Укупна добит компаније износила је 650 милиона америчких долара, што је 129,8 одсто у односу на прошлу годину и 108 одсто више него у првом кварталу ове године. Xiaomi је забиљежио знатан пораст продаје на тржиштима изван Кине, а то се нарочито односи на наше европско тржиште.

Прочитајте још: Технолошка ПОБЕДА: Европол разбио мрежу за комуникацију коју су користиле ХИЉАДЕ КРИМИНАЛАЦА

Тако су испоруке Xiaomi уређаја порасле за чак 65 одсто у Европи у односу на други квартал 2019. године. Ова компаније је тако биола и главни добављач паметних телефона у Шпанији, док је у Француској Xiaomi био други, а у Немачкој четврти.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas