· · Komentari: 2
TEHNOLOŠKI GIGANTI

Evropljani odlepili za Xiaomi PAMETNIM UREĐAJIMA

Samo u drugom kvartalu ove godine, kineska kompanije ostvarila je do sada nezabeležen prihod od 7.7 milijardi dolara

1598634189_Depositphotos_216755696_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

 

Kineska kompanija Xiaomi ostvarila je prihod od čak 7.7 milijardi dolara u sred pandemije korona virusa i to samo u drugom kvartalu 2020. godine, što je rast od 3,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine i rast od čak 7,7 odsto u odnosu na prvi kvartal tekuće godine.

Pročitajte još: Da li bolujete od NOMOFOBIJE, a da niste ni svesni da IMATE OVU DIJAGNOZU?

Pad na tržištu Indije
Xiaomi je zabeležio pad od 28 odsto na tržištu Indije, koje se još uvek  oporavlja od pandemije korona virusa. Iz Xiaomi navode da tu nije reč o padu potražnje kupaca, već u nedostatku zaliha telefona u Indiji.Inače, nakon kineskog tržišta, indijsko je drugo po najveće tržište za  Xiaomi, te se uskoro može očekivati porast prodaje  Xiaomi proizvoda u Indiji.

Kompanija se zavidnim podacima pohvalila prilikom svečanosti, organizovane povodom 10 godina poslovanja, tokom kojih je stekla reputaciju na tržištu pametnih telefona, laptopova i pametnih satova.

Pročitajte još: Korisnicima svanulo! NETFLIX testira nove opcije koje će OLAKŠATI ŽIVOT

Ukupna dobit kompanije iznosila je 650 miliona američkih dolara, što je 129,8 odsto u odnosu na prošlu godinu i 108 odsto više nego u prvom kvartalu ove godine. Xiaomi je zabilježio znatan porast prodaje na tržištima izvan Kine, a to se naročito odnosi na naše evropsko tržište.

Pročitajte još: Tehnološka POBEDA: Evropol razbio mrežu za komunikaciju koju su koristile HILJADE KRIMINALACA

Tako su isporuke Xiaomi uređaja porasle za čak 65 odsto u Evropi u odnosu na drugi kvartal 2019. godine. Ova kompanije je tako biola i glavni dobavljač pametnih telefona u Španiji, dok je u Francuskoj Xiaomi bio drugi, a u Nemačkoj četvrti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.