Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПОСЛЕ ОПТУЖБИ: Тачно у динар - објављено КОЛИКО је плаћен ПЗЕ

Рат саопштењима на РТС-у

1710340478_Foto-PZE.jpg
Фото: Принтскрин/ РТС
Oglas

Србија је изабрала своју представницу на националном такмичењу "Песма за Евровизију".

Оно што је привукло пажњу јавности је и сцена на којој се одржао наш избор јер сваке године се поставља питање колико је пара потрошено, чак је и Бранислав Кланшчек, председник Управног одбора РТС-а јавно оптужио менаџмент да је расипао средства и да је буџет прекорачен (више о томе прочитајте на ОВОМ линку).

Менаџмент РТС-а одговорио је на те тврдње Кланшчека у вези са трошковима за "Песму за Евровизију". Одговор преносимо у целости:

"Предрачуне трошкова за 'Песму за Евровизију' потписали су неки људи који су чланови Колегијума и неки који нису, али јесу чланови менаџмента РТС-а. Пошто се ви бавите финансијама, онда су саопштење потписали директори сектора који одговарају за финансије, односно менаџмент наше куће.

Сву документацију коју је председник УО РТС тражио, увек је добио. Њачин његове интерпретације добијених података је огледало његових намера и стучности.

Буџет ПЗЕ22: планирано 233 хиљаде евра бруто. Потрошено 227 хиљаде евра бруто.

Буџет ПЗЕ23: планирано 250 хиљада евра бруто. Потрошено 249 хиљада евра бруто.

Буџет ПЗЕ24: планирано 249 хиљада евра бруто, а додато 48 хиљада евра бруто у рекламном простору за СКАЈ продукцију због повећања цена на тржишту и захтева РТС-а да сцена буде визуелно боља и комплекснија. Трошкови према предрачунима су у оквиру овог буџета, али још није урађен коначни обрачун, није још увек све плаћено јер се чекају приспећа осталих фактура. Односно до 11.03.2024. прокњижени трошкови износе око 51 хиљада евра бруто.

Фирме 'Филминг продукција' и 'Емоушн продукција', уступиле су подни и сферни лед екран, као и лед коцке РТС-у БЕСПЛАТНО.

'Филмингу' (бр. уговора 0489 од 21.02.2024.) треба да се плати услуга транспорта, монтаже и демонтаже подног (64м2) и сферног леда (16м2), јер ми, пошто не поседујемо ту технику, немамо ни људе оспособљене за ову врсту посла. Најам подног леда, да смо га плаћали, коштао би нас 57.600 евра, а сферни лед 14.080 евра. И то за период рада на фестивалу од подизања сцене 6. фебруара до финалне вечери фестивала 2. марта. Дакле, 'Филмингу' треба да платимо за монатжу и демонтажу опреме 6.876 евра бруто, а бесплатно смо добили технику у вредности од 71.680 евра.

Уговором са 'Емоушном' (бр.0488 од 21.02.2024.) регулисан је најам супертехно крана и рејл-кем ФУРИЈО-а са пратећом опремом. Наведене су и лед коцке, 20 комада, али оне су уступљене без надокнаде за шта постоји службена електронска преписка.

Толико о подацима.

Иначе, приватни фестивал 'Београдско пролеће' је споменут у нашем саопштењу због тога што је председник УО Бранислав Кланшчек његов уметнички директор, а РТС је у тај, према нашој оцени неуспешан пројекат, уложио средства грађана Републике Србије.

Молимо вас да убудуће наше руководство не називате анонимусима јер су то људи који годинама, а неки деценијама успешно воде ову кућу. У њу сте као анонимус, дошли само Ви.

Такође, наводите у саопштењу да се појединци са РТС-а до сада нису срели са таквим 'професионалцем' као што сте ви. То је тачно.

Менаџмент РТС-а."

(РТС)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas