Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ?

ЗЛОСЛУТНИ ЗАПЛЕТ: Узнемирујућа теорија фанова "Сам у кући" ће вам упропастити детињство (ФОТО)

Сви се врло добро сећамо улоге Мекали Калкина као осмогодишњег Кевина који се бори са провалницима.

1639557837_profimedia-0144968670.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Дечак школског узраста је случајно остављен код куће након што је његова породица одлетела да проведе Божић у Паризу, остављајући га као идеалну жртву за провалнике Харија и Марва. Али криминалци су изабрали погрешну кућу за мету.

Ужива у садизму

Након што је сазнао за њихов план да провале, Кевин је са великим задовољством поставио десетине замки које изазивају бол како би их ухватио на делу. Насмејао се док је озбиљно опекао Марвову руку загревајући кваку и насмејао се док га је замало нокаутирао бацивши му пеглу на главу.

Чини се да је Кевин такође веома одушевљен постављањем замке да би Харијево главу спалио бренером и одушевљен је када га погоди пиштољем у међуножје.

Прочитајте још: Где су сада глумци ОМИЉЕНОГ ПРАЗНИЧНОГ филма "У ствари љубав": Трагедија, сломљено срце и Холивуд (ФОТО)

Фанови филма, међутим, мисле да је његово садистичко понашање превише слично понашању другог филмског лика - и то изузетно злокобног. Такође блед, светлих и плавих очију, Џигсо из хорор франшизе "Слагалица страве" такође ужива у мучењу својих жртава. Као резултат тога, неки фанови филма "Сам у кући" имају теорију да је Кевин одрастао и постао Џигсо, који се у мрачним филмовима зове Џон Крамер.

Занимљива теорија

Сличности ту не престају. Џигсо комуницира са својим жртвама преко екрана у соби у којој су заробљене. Кевин такође комуницира користећи електронски уређај - у његовом случају, Талкбои. Он користи малу машину да сними гангстере у филму пре него што га пусти као 'упозорење' Харију и Марву.

У "Слагалица страве", Џигсо планира да некога живог спали. Обожаваоци су уверени да ова болесна идеја потиче од Кевиновог страха од пећи у његовом подруму, за коју замишља да ће оживети. Неки обожаваоци се такође питају да ли је Џигсоов начин убијања изазван Кевиновом опседнутошћу комшијом Марлијем, за кога се прича да је серијски убица назван 'Убица лопатом из Саут Бенда'.

Пишући на Реддиту, један обожавалац "Сам у кући" је сугерисао: „У филмовима "Сам у кући" (посебно у прва два дела) Калкинов лик не само да смишља замке како би повредио момке који покушавају да провале, већ изгледа и да је узбуђен сваки пут када успе да их повреди. Како је растао, постајало је све узбудљивије кад год би пронашао неки нови начин да некога повреди. Негде у раном одраслом добу случајно је некога убио. Али уместо да стане и да се осећа кривим због тога, добио је прави адреналин." потом наставља:

"Почео је да убија више и као начин да елиминише сваку кривицу, убедио је себе да је то начин да научи људе да цене живот."

Други је написао: „За мене је то потпуно веродостојно. Кевин = Слагалица страве, обојица праве замршене замке и обојица су убице и имају проблеме са бесом. Слагалица има собу која изгледа као Кевинов подрум."

Међутим, разоткривајући огромну рупу у теорији, једна рационална особа је упитала: „Сам у кући" има радњу смештену у ране 1990-те, а радња "Слагалице страве" у 2000-тим. Како је остарио 50 година у кратком временском периоду?“

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas