· · Komentari: 0
DA LI JE MOGUĆE?

ZLOSLUTNI ZAPLET: Uznemirujuća teorija fanova "Sam u kući" će vam upropastiti detinjstvo (FOTO)

Svi se vrlo dobro sećamo uloge Mekali Kalkina kao osmogodišnjeg Kevina koji se bori sa provalnicima.

1639557837_profimedia-0144968670.jpg
Foto: Profimedia

Dečak školskog uzrasta je slučajno ostavljen kod kuće nakon što je njegova porodica odletela da provede Božić u Parizu, ostavljajući ga kao idealnu žrtvu za provalnike Harija i Marva. Ali kriminalci su izabrali pogrešnu kuću za metu.

Uživa u sadizmu

Nakon što je saznao za njihov plan da provale, Kevin je sa velikim zadovoljstvom postavio desetine zamki koje izazivaju bol kako bi ih uhvatio na delu. Nasmejao se dok je ozbiljno opekao Marvovu ruku zagrevajući kvaku i nasmejao se dok ga je zamalo nokautirao bacivši mu peglu na glavu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by hkcanfun (@hkcanfun2.0)

Čini se da je Kevin takođe veoma oduševljen postavljanjem zamke da bi Harijevo glavu spalio brenerom i oduševljen je kada ga pogodi pištoljem u međunožje.

Pročitajte još: Gde su sada glumci OMILJENOG PRAZNIČNOG filma "U stvari ljubav": Tragedija, slomljeno srce i Holivud (FOTO)

Fanovi filma, međutim, misle da je njegovo sadističko ponašanje previše slično ponašanju drugog filmskog lika - i to izuzetno zlokobnog. Takođe bled, svetlih i plavih očiju, Džigso iz horor franšize "Slagalica strave" takođe uživa u mučenju svojih žrtava. Kao rezultat toga, neki fanovi filma "Sam u kući" imaju teoriju da je Kevin odrastao i postao Džigso, koji se u mračnim filmovima zove Džon Kramer.

Zanimljiva teorija

Sličnosti tu ne prestaju. Džigso komunicira sa svojim žrtvama preko ekrana u sobi u kojoj su zarobljene. Kevin takođe komunicira koristeći elektronski uređaj - u njegovom slučaju, Talkboi. On koristi malu mašinu da snimi gangstere u filmu pre nego što ga pusti kao 'upozorenje' Hariju i Marvu.

U "Slagalica strave", Džigso planira da nekoga živog spali. Obožavaoci su uvereni da ova bolesna ideja potiče od Kevinovog straha od peći u njegovom podrumu, za koju zamišlja da će oživeti. Neki obožavaoci se takođe pitaju da li je Džigsoov način ubijanja izazvan Kevinovom opsednutošću komšijom Marlijem, za koga se priča da je serijski ubica nazvan 'Ubica lopatom iz Saut Benda'.

Pišući na Redditu, jedan obožavalac "Sam u kući" je sugerisao: „U filmovima "Sam u kući" (posebno u prva dva dela) Kalkinov lik ne samo da smišlja zamke kako bi povredio momke koji pokušavaju da provale, već izgleda i da je uzbuđen svaki put kada uspe da ih povredi. Kako je rastao, postajalo je sve uzbudljivije kad god bi pronašao neki novi način da nekoga povredi. Negde u ranom odraslom dobu slučajno je nekoga ubio. Ali umesto da stane i da se oseća krivim zbog toga, dobio je pravi adrenalin." potom nastavlja:

"Počeo je da ubija više i kao način da eliminiše svaku krivicu, ubedio je sebe da je to način da nauči ljude da cene život."

Drugi je napisao: „Za mene je to potpuno verodostojno. Kevin = Slagalica strave, obojica prave zamršene zamke i obojica su ubice i imaju probleme sa besom. Slagalica ima sobu koja izgleda kao Kevinov podrum."

Međutim, razotkrivajući ogromnu rupu u teoriji, jedna racionalna osoba je upitala: „Sam u kući" ima radnju smeštenu u rane 1990-te, a radnja "Slagalice strave" u 2000-tim. Kako je ostario 50 godina u kratkom vremenskom periodu?“

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.