Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Цакану из "Отворених врата" смо ОБОЖАВАЛИ: Ово су њени НАЈБОЉИ ЦИТАТИ, који ће вас насмејати до суза

Духовита, иронична, саркастична - то је Цакана.

1645170387_20220217_140408.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб
Oglas

Серија "Отворена врата" једна је од домаћих ТВ остварења чије реплике многи користе у свакодневном животу. Прве две сезоне приказиване су током 1994. и 1995. године, а трећа и четврта током 2013. и 2014. године.

Катарина Цакана Анђелић, главна јунакиња коју тумачи глумица Весна Тривалић, постмодерниста је и хуманиста. Она се бави вајарством, али њени радови су одвећ бизарни (укључујући скулптуру са три главе Јосипа Броза Тита и усисивачем, огромну муву направљену од металних делова).
Заједно са њом у стану живе њена деца Војкан и Милица, брат Светислав звани Бата, као и његова ћерка Ана.

Свакодневицу необичне породице чине комшиница Ангелина Савић и Милорад Угриновић Кекец (који је заљубљен у Цакану). Прича прати покушаје Драгослава Јаковљевића, Цаканиног бившег мужа, да јој се врати.

Прочитајте још: Као девојчица успела да РАСПЛАЧЕ целу Југославију: Ево како данас изгледа Весна из филма "Птице које не полете" (ФОТО)

Најчешће цитирана особа из серије је Цакана, а њене реченице живе у свакодневном говору и у годинама након емитовања "Отворених врата".

15 Цаканиних најбољих цитата

- Ја сам Катарина Анђелић, концептуални уметник, вајар, хуманиста, бивша жена и тако даље, и тако даље.

- Постоји само једна ствар, која ме сто пута више убија од новокомпонованих народњака у цик зоре - оптимизам. Не могу да поднесем тај лажни, ничим изазвани, потпуно немотивисани оптимизам.

- Упамтите! Ми нисмо довољно богати да би носили јефтине ствари.

- ‘Ајде зато брже-боље, напусти овај стан, земљу, континент, јер ћу те у противном набости на ражањ, испећи за ручак и послужити мени и деци, ђубре швалерско!

- Ја сам фер. Пре него да почнем да уједам, ја режим.

- Ја ћу да полудим! А да не бих полудела, ја ћу да емигрирам, јер ја више немам шта да тражим овде!

- Али докторе, мене је породица довела овде где сам. Породица ме је уништила као индивидуу, као уметника, као жену…

- Светиславе, иста мајка нас је родила, иста ће те оплакивати.

- Ако се не нервирам, онда сам јако нервозна.

- Оно што мени треба је мушкарац, нормалан мушкарац!

- Без телећих нежности, знаш да не волим то.

- Бројаћу до три. Уколико одмах не изађеш из мог стана и живота, излазићеш сукцесивно и то у деловима. Али без џигерице јер ћу њу да поједем!

- Пола сата имате времена да своје психосоматске поремећаје доведете у ред, да се уљудите и да дочекамо госте.

- Бубе имамо, зато што их гајимо, волимо их, једемо их, а највише живе, Је л‘ јасно?

- Данас је недеља, мој дан, дан у коме је овај стан празан, дан кад се ја скинем гола па се ишарам кармином, па се шетам! Је л’ јасно?

БОНУС ВИДЕО: 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas