Oglas
· · Komentari: 0

Cakanu iz "Otvorenih vrata" smo OBOŽAVALI: Ovo su njeni NAJBOLJI CITATI, koji će vas nasmejati do suza

Duhovita, ironična, sarkastična - to je Cakana.

1645170387_20220217_140408.jpg
Foto: Printskrin/Jutjub
Oglas

Serija "Otvorena vrata" jedna je od domaćih TV ostvarenja čije replike mnogi koriste u svakodnevnom životu. Prve dve sezone prikazivane su tokom 1994. i 1995. godine, a treća i četvrta tokom 2013. i 2014. godine.

Katarina Cakana Anđelić, glavna junakinja koju tumači glumica Vesna Trivalić, postmodernista je i humanista. Ona se bavi vajarstvom, ali njeni radovi su odveć bizarni (uključujući skulpturu sa tri glave Josipa Broza Tita i usisivačem, ogromnu muvu napravljenu od metalnih delova).
Zajedno sa njom u stanu žive njena deca Vojkan i Milica, brat Svetislav zvani Bata, kao i njegova ćerka Ana.

Svakodnevicu neobične porodice čine komšinica Angelina Savić i Milorad Ugrinović Kekec (koji je zaljubljen u Cakanu). Priča prati pokušaje Dragoslava Jakovljevića, Cakaninog bivšeg muža, da joj se vrati.

Pročitajte još: Kao devojčica uspela da RASPLAČE celu Jugoslaviju: Evo kako danas izgleda Vesna iz filma "Ptice koje ne polete" (FOTO)

Najčešće citirana osoba iz serije je Cakana, a njene rečenice žive u svakodnevnom govoru i u godinama nakon emitovanja "Otvorenih vrata".

15 Cakaninih najboljih citata

- Ja sam Katarina Anđelić, konceptualni umetnik, vajar, humanista, bivša žena i tako dalje, i tako dalje.

- Postoji samo jedna stvar, koja me sto puta više ubija od novokomponovanih narodnjaka u cik zore - optimizam. Ne mogu da podnesem taj lažni, ničim izazvani, potpuno nemotivisani optimizam.

- Upamtite! Mi nismo dovoljno bogati da bi nosili jeftine stvari.

- ‘Ajde zato brže-bolje, napusti ovaj stan, zemlju, kontinent, jer ću te u protivnom nabosti na ražanj, ispeći za ručak i poslužiti meni i deci, đubre švalersko!

- Ja sam fer. Pre nego da počnem da ujedam, ja režim.

- Ja ću da poludim! A da ne bih poludela, ja ću da emigriram, jer ja više nemam šta da tražim ovde!

- Ali doktore, mene je porodica dovela ovde gde sam. Porodica me je uništila kao individuu, kao umetnika, kao ženu…

- Svetislave, ista majka nas je rodila, ista će te oplakivati.

- Ako se ne nerviram, onda sam jako nervozna.

- Ono što meni treba je muškarac, normalan muškarac!

- Bez telećih nežnosti, znaš da ne volim to.

- Brojaću do tri. Ukoliko odmah ne izađeš iz mog stana i života, izlazićeš sukcesivno i to u delovima. Ali bez džigerice jer ću nju da pojedem!

- Pola sata imate vremena da svoje psihosomatske poremećaje dovedete u red, da se uljudite i da dočekamo goste.

- Bube imamo, zato što ih gajimo, volimo ih, jedemo ih, a najviše žive, Je l‘ jasno?

- Danas je nedelja, moj dan, dan u kome je ovaj stan prazan, dan kad se ja skinem gola pa se išaram karminom, pa se šetam! Je l’ jasno?

BONUS VIDEO: 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas