Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

МНОГЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ МУ ПАМТЕ ГЛАС: Чујете га у свим омиљеним старим цртаћима, а мало ко зна да стоји иза ДВА ВЕЛИКА ХИТА

Глас Љубише Бачића ћете тешко икада заборавити

1647965744_Untitled.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб
Oglas

Љубиша Бачић је човек кога се можда не сетите по лику, али његов глас познајете, као и текстове многих песама које је написао управо он.

Бачић се бавио глумом преко тридесет година, међутим иако су то биле мале али упечатљиве улоге, остаће упамћен по синхронизацији цртаних филмова који су се емитовали осамдесетих и деведесетих.

Као део сјајне тројке са Николом Симићем и Ђузом Стоиљковићем, дао је глас неким од најпознатијих цртаних ликова. Петао Софроније, Елмер Давеж, Сима Страхота као и многи ликови из цртаног серијала Нинџа Корњаче, били су ликови које је својим гласом обојио Љубиша Баја Бачић.

Снимао је такође и друге радове са децом, као и са хором Колибри.

Прочитајте још: Где су и шта раде деца из "Полицајца са Петловог брда"? Венчање са британским режисером, бег од глуме и посвећен ветеринар

Поред глумачке, пробао је и са певачком каријером. У младости је снимио неколико шлагера али и песама за децу, а мало људи зна да је он први певач који се појавио на домаћој телевизији. Како је сам испричао у једном интервјуу, средином педесетих је наступао у импровизованом студију тадашње телевизије на Смедеревском путу. Телевизију још увек нико није имао. Он је тад певао своју шансону "Песму о пертли".

И поред овог великог признања остаће упамћен по писању песама. Чувена тема Вокија Костића коју је отпевао Дадо Топић, а са којом почиње и завршава се серија "Бољи живот", написао је управо он.

Још једна позната песма је везана за њега. Он је написао стихове "А ја без тебе" коју изводи Викторија. Занимљивост која се везује за ову песму је та да је она посвећена Милени Дравић, а да је то мало људи знало.

По сведочењима људи, Бачић се дружио са Драганом Николићем и Миленом Дравић, али никоме није било познато да је био заљубљен у Милену. Викторија је инсистирала да купи и има ту песму јер јој се свиђала позадина и то што је посвећена великој глумици, иако како и сама каже, није је нешто пуно свирала.

Љубиша Бачић преминуо је у 76. години, 24. марта 1999. године, а сахрањен је у Алеји залужних грађана на Новом Гробљу.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas