Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Занимљивости о серији "Беса": Сазнајте ко је снимао опасне сцене без дублера, ко је требао да буде мртав и како је главни јунак добио надимак

Многе ствари о овој серији су веома занимљиве, а до сада нису откривене јавности

1657741443_Untitledjj.png
Фото: Принтсцреен/ YоуТубе
Oglas

Трећа сезона "Бесе" се увелико припрема, а на ТВ Прва се управо репризира ова сага чији је творац Тони Џордан, по оригиналној идеји Срђана Шапера.

Други наставак има чак седам номинација за најбољу ТВ серију на Сарајево филм фестивалу, а док чекамо име победника, откривамо вам неке занимљивости о пројекту чија радња је смештена у Србију, Албанију, Хрватску, Аустрију и Естонију.

1. Урош Перић и надимак Шофер

Глумац Арбен Бајрактарај, након читања прве руке сценарија, предложио је ауторима да он увек назива Уроша Перића "шофером", како би га сваки пут подсетио на саобраћајну несрећу у којој је погинула његова ћерка.

2. Инспирисана истинитом причом

Серија "Беса" је написана према оригиналној идеји Срђана Шапера, која је инспирисана једном истинитом причом.

3. Купање у новембру

Током снимања друге сезоне у Црној Гори, у Луштица Беју, где су снимане сцене на јахти, продукција је током снимања видела прелеп базен на отвореном, па је Тристан Халилај (Иљир Сокољи), као и сваки професионалац, био довољно посвећен улози да сними сцену пливања на самом крају новембра.

4. Научио језик за кратко време

Себастијан Каваца у "Беси" говори албански језик. Он је морао да крене са учењем језика из почетка, тако да је продукција контактирала с Линдом Хидом, изузетним дијалошким тренером из Словеније, која је за свега неколико месеци помогла Себастијану да савлада дијалоге и постане један од водећих глумаца прве сезоне.

5. Тимотијевић добио овације за свој албански

Кад је у другој сезони Милош Тимотијевић снимио сцену на албанском језику, која је била веома захтевна јер је његов текст био на четири стране, он је добио аплауз од целе екипе, а посебно од колега са албанског говорног подручја, које су га похвалиле да је текст изрекао без акцента.

6. У серији игра и позната певачица

Сцену певања успаванке, коју прелепа албанска глумица Греса Паласка пева својим синовима у првој сезони "Бесе", заиста она изводи, јер поред талента за глуму има и велики музички дар.

7. Снимала опасне сцене без дублера

Прва сцена прве сезоне "Бесе" снимљена је на Ади Бојани, у кајт клубу, а продукција је остала затечена кад је Елизабета Бродић успела да савлада кајтинг за један дан. Имала је за то дублерку, али њене услуге нису биле потребне.

8. Говори се на седам језика

У серији "Беса" се говори на чак седан језика. То су: енглески, српски, албански, турски, естонски, немачки и италијански језик.

9. Реља променио планове аутора

Једна од њих је та да је по првобитном сценарију лик Игија требало да буде убијен на крају друге сезоне, али се то није десило. Кад је Игор Стоименов, шоуранер и креатор друге сезоне серије "Беса", видео како је Реља Поповић добро одглумио ту улогу, одлучио је да га задржи у серији.

10. Раши не смета хладноћа

Сцене у првој сезони Радивоје Раша Буквић је снимао и у јануару у Ровињу. Неко би рекао да је глумачки живот гламурозан, али то сигурно није увек случај. Он је по јакој бури која је дувала тај дан снимао сцену у којој се у кратким рукавима вози у чамцу ка острву Катарина. Било је веома хладно, али је све толико понео посао да хладноћу нису ни осетили.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas