Oglas
· · Komentari: 0

Zanimljivosti o seriji "Besa": Saznajte ko je snimao opasne scene bez dublera, ko je trebao da bude mrtav i kako je glavni junak dobio nadimak

Mnoge stvari o ovoj seriji su veoma zanimljive, a do sada nisu otkrivene javnosti

1657741443_Untitledjj.png
Foto: Printscreen/ YouTube
Oglas

Treća sezona "Bese" se uveliko priprema, a na TV Prva se upravo reprizira ova saga čiji je tvorac Toni Džordan, po originalnoj ideji Srđana Šapera.

Drugi nastavak ima čak sedam nominacija za najbolju TV seriju na Sarajevo film festivalu, a dok čekamo ime pobednika, otkrivamo vam neke zanimljivosti o projektu čija radnja je smeštena u Srbiju, Albaniju, Hrvatsku, Austriju i Estoniju.

1. Uroš Perić i nadimak Šofer

Glumac Arben Bajraktaraj, nakon čitanja prve ruke scenarija, predložio je autorima da on uvek naziva Uroša Perića "šoferom", kako bi ga svaki put podsetio na saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula njegova ćerka.

2. Inspirisana istinitom pričom

Serija "Besa" je napisana prema originalnoj ideji Srđana Šapera, koja je inspirisana jednom istinitom pričom.

3. Kupanje u novembru

Tokom snimanja druge sezone u Crnoj Gori, u Luštica Beju, gde su snimane scene na jahti, produkcija je tokom snimanja videla prelep bazen na otvorenom, pa je Tristan Halilaj (Iljir Sokolji), kao i svaki profesionalac, bio dovoljno posvećen ulozi da snimi scenu plivanja na samom kraju novembra.

4. Naučio jezik za kratko vreme

Sebastijan Kavaca u "Besi" govori albanski jezik. On je morao da krene sa učenjem jezika iz početka, tako da je produkcija kontaktirala s Lindom Hidom, izuzetnim dijaloškim trenerom iz Slovenije, koja je za svega nekoliko meseci pomogla Sebastijanu da savlada dijaloge i postane jedan od vodećih glumaca prve sezone.

5. Timotijević dobio ovacije za svoj albanski

Kad je u drugoj sezoni Miloš Timotijević snimio scenu na albanskom jeziku, koja je bila veoma zahtevna jer je njegov tekst bio na četiri strane, on je dobio aplauz od cele ekipe, a posebno od kolega sa albanskog govornog područja, koje su ga pohvalile da je tekst izrekao bez akcenta.

6. U seriji igra i poznata pevačica

Scenu pevanja uspavanke, koju prelepa albanska glumica Gresa Palaska peva svojim sinovima u prvoj sezoni "Bese", zaista ona izvodi, jer pored talenta za glumu ima i veliki muzički dar.

7. Snimala opasne scene bez dublera

Prva scena prve sezone "Bese" snimljena je na Adi Bojani, u kajt klubu, a produkcija je ostala zatečena kad je Elizabeta Brodić uspela da savlada kajting za jedan dan. Imala je za to dublerku, ali njene usluge nisu bile potrebne.

8. Govori se na sedam jezika

U seriji "Besa" se govori na čak sedan jezika. To su: engleski, srpski, albanski, turski, estonski, nemački i italijanski jezik.

9. Relja promenio planove autora

Jedna od njih je ta da je po prvobitnom scenariju lik Igija trebalo da bude ubijen na kraju druge sezone, ali se to nije desilo. Kad je Igor Stoimenov, šouraner i kreator druge sezone serije "Besa", video kako je Relja Popović dobro odglumio tu ulogu, odlučio je da ga zadrži u seriji.

10. Raši ne smeta hladnoća

Scene u prvoj sezoni Radivoje Raša Bukvić je snimao i u januaru u Rovinju. Neko bi rekao da je glumački život glamurozan, ali to sigurno nije uvek slučaj. On je po jakoj buri koja je duvala taj dan snimao scenu u kojoj se u kratkim rukavima vozi u čamcu ka ostrvu Katarina. Bilo je veoma hladno, ali je sve toliko poneo posao da hladnoću nisu ni osetili.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas