Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРВА ТВ

Нови серијал емисије “Досије” о Љуби Земунцу

Сваког четвртка од 18. марта у 22х на Првој телевизији

1615982910_Masan-Lekic.JPG
Фото: Промо
Oglas

Емисија која је освојила бројна признања на међународним и домаћим фестивалима, “Досије”, од четвртка, 18. марта стартује са новим епизодама на Првој телевизији у термину од 22 сата. 

Аутор документарне емисије Машан Лекић отвара полицијске досијее откривајући позадину криминала. У овој сезони гледаоце очекује серијал о чувеном жестоком момку еx YУ подземља, Љуби Земунцу, којег неки називају српским Ал Капонеом и утеривачем дугова, а неки Робином Худом и заштитником гастарбајтера. 

Првих неколико епизода новог серијала емисије Досије открива стубове југословенског подземља. Прича о времену озбиљних опасних мангаша чији поступци се и дан данас препричавају. На челу ганга налазио се један од најпознатијих жестоких момака са наших простора, зачетник југо мафије Љубомир Магаш, звани Љуба Земунац. На сам помен његовог имена сви су страховали. Правичан, патриота помало преке нарави решавао је ситуације у ходу. За пријатеље анђео чувар док је за ове друге био ноћна мора, а гнев и јачину његове песнице непријатељи су одлично памтили. Животни пут Љубомира Магаша и дружине коју је окупио око себе, може се поредити са сценама холивудског филма. Од безбрижних дечака до људи са потерница, од вила и луксузних аутомобила до хладних затворских зидина, преко злата и пара до ковчега. Сазнаћемо на које све скривене и јавне начине је његова екипа оперисала крими круговима и видети реконструкције најбитнијих догађаја из његовог живота. Чућемо и сведочанства оних који су га познавали, и све то у стилу најузбудљивијих документаристичких акционих филмова.

Фото: Промо, Машан Лекић

Аутор и водитељ Машан Лекић каже да је припрема новог серијала трајала неколико месеци имајући у виду да се ради о причи која се одиграла пре четрдесет година те је било потребно одређено време да се организују бројни саговорници као и да се сними аутентична реконструкција догађаја тог времена: „Радили смо на причи о Љуби Земунцу и његовој екипи која је харала Немачком седамдесетих и осамдесетих година. Магаш је један од првих са овог поднебља који је убијен и то пред великим бројем људи испред суда у Немачкој. У тих неколико епизода које ћемо приказати има заиста много узбудљивих и интересантних сцена које остављам гледаоцима да погледају“. 

У новој сезони пратићемо и друге случајеве које су потресле домаћу јавност. Убиства, пљачке и отмице наћи ће се и овај пут у фокусу криминалистчких прича „Досијеа“, једног од најгледанијих докуменарно-играних форми. 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas