Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Болна исповест Огњена Амиџића: "Имао сам 16 година и морао сам мами да кажем да је мртав"

Водитељ Огњен Амиџић се једном приликом присетио ноћи када је сазнао за татину погибију

1665304736_ognjen-amidzic.jpg
Фото: Атаимагес
Oglas

Отац водитеља Огњена Амиџића Зоран, убијен је 1991. године на Банији у Хрватској, док је обављао новинарски задатак са колегама, а данас се навршава 31 година од његове смрти.Извештавање са Банијског ратишта био је њихов професионални задатак, а вест која је 9. октобра 1991. године стигла са Баније потресла је цео Шабац и јавност.

Прочитајте још: Нису удаје: Наташа Беквалац открила своју највећу грешку у животу због које се покајала

Мучки из заседе, са 200 метака испаљених у аутомобил у којем су били, убијени су Зоран Амиџић уредник дописништва, Бора Петровић сниматељ, Дејан Милићевић асистент сниматеља и Сретан Илић уредник Радио Шапца.

Водитељ Огњен Амиџић се једном приликом присетио ноћи када је сазнао за татину погибију.

- У један сат после поноћ полицајци су закуцали на наша врата. Добили су задатак од надређених да нам јаве лоше вести. Саопштили су баш мени. Имао сам само 16 година и морао сам да кажем мајци и сестри да је тата убијен - рекао је Огњен и додао:

- Недостаје ми тата и знам да би мој живот био потпуно другачији да се то није десило. Био сам тинејџер када се то десило. Много тога је пало на моја леђа, трудио сам се да мајци помажем колико сам могао. Максимално се жртвовала за мене и сестру и зато ћу бити вечно захвалан.

Од тог дана је прошло 31 година, а убиство никад није расветљено. Једини траг на који је полиција наишла у истрази је то што је неколико дана после убиства у хрватском листу изашла прича написана на основу забелешки које је Амиџић носио у торбици.

Прочитајте још: Ево како изгледа СЕСТРА ЈЕЛЕНЕ ЂОКОВИЋ: Овај спорт јој је страст, а већ годинама је у срећном браку (ФОТО)

- Сањам оца и дан-данас иако је прошло 29 година. Тај злочин није решен и и даље лебди у ваздуху. Било је неких трагова и доказа у истрази, рецимо забелешке мог оца, које је у тренутку погибије имао у роби, очигледно су некако дошле до хрватских новинара. То је био најопипљивији траг који је могао да се прати тада, али од тога није бло ништа. Мислим да је и немогуће открити после толико година ко је починилац, али је јасно као дан да су то урадиле хрватске војне снаге, ту нема филозофије.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas