Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОТВОРЕНО

БРАНКА КАТИЋ открила рецепт за широк осмех: Ово је најважнија ствар!

Бранка Катић, препознатљива по свом широком осмеху и увек добром расположењу, открила је шта за њу представља смисао живота.

1622895813_branka-katic.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен /РТС
Oglas
Наша популарна глумица, причала је о актуелним и будућим професионалним ангажманима, глумачким почецима и рецепту за широки осмех који никада не силази с њеног лица. 
 
 
- Последњи пут сам у неком београдском позоришту играла 1999. године. Бескрајно сам захвална Јагошу Марковићу што ме је позвао да играм у његовој представи „Сумрак богова“ и имала сам огромну трему – рекла је Бранка Катић у емисији "Кец на једанаест" и додала:
 
 – Представа је веома захтевна јер смо све време на сцени, али уживамо. Млади глумци који су чланови ансамбла Београдског драмског позоришта су сјајни глумци и са њима је уживање радити. Такође, уживам и док играм у представи „Тихо тече Мисисипи“. Не сећам се да сам прочитала узбудљивији роман од тог. Добили смо потпуну слободу да на сцени радимо све што мислимо да треба и то је сјајно, потпуно другачије од свих досадашњих искустава. Редитељ Ивица Буљан нас је замађијао. 
 
 

О својим почецима

Позната глумица присетила се и својих глумачких почетака, њене прве улоге у филму „Није лако са мушкарцима“ и казала како се уопште и пријавила на кастинг. 

- Мама ме је натерала. Изашао је оглас у „Политици“ и ја сам послала пријаву. Док су ме позвали, ја сам потпуно и заборавила да сам аплицирала. Сећам се, ушетала сам у двориште где је било око 600 – 700 девојчица и не знам ни сама како, прва сам се провукла до редитеља Михаила Вукобратовића. Рекла сам му: Ја сам сигурна да сам савршена за ову улогу. Кажите ми само која је и шта треба да урадим. Такво самопоуздање само као дете можеш да имаш – рекла је Бошку Јаковљевићу Бранка са широким осмехом. 

 
 

Милена Дравић је моја "филмска мама"

Бранка је казала и да се њена „филмска мама“ у овом остварењу, велика Милена Дравић, заиста и понашала као мајка на снимању. 

- Била је толико нежна према нама и увек је била ту да нам помогне сваки пут када смо имале неку недоумицу или нам је био потребан савет. Имала сам срећу да мој први филм буде са нашом највећом глумицом. 

Бранка Катић о Радету Шербеџији

- Био ми је професор глуме током четири године на Академији и то је заиста велика срећа у мом животу. Глумили смо и пре првог званичног часа глуме, путовали смо и играли на сцени. Сваког дана плаћао је ручкове за нас једанаесторо у класи. Он је највеће срце од човека које познајем – рекла је Бранка Катић. 

О пријатељству са Небојшом Глоговцем

Током каријере имала је срећу и да кадар дели са нашим најбољим глумцима. Један од њих је Небојша Глоговац који је, како је рекла, најпре био њен велики пријатељ. 

- Морам да ти признам нешто. Када сам прву ноћ играла „Сумрак богова“ на летњој сцени Београдског драмског позоришта, у даљини су се виделе велике крошње. Како на почетку неких добрих 20 минута ја не морам ништа да радим, нешто друго се дешава на сцени, а ја сам само ту, у тим крошњама сам видела и Небојшу и Ирену Мичијевић Родић. Једну моју дивну колегиницу које више нема. И онда сам их позвала, пошто мислим да су најдивнији глумци, да буду са мном и да ми помогну да ту прву ноћ одглумим све како треба. Често мислим на њих и осећам њихово присуство – рекла је Бранка Катић.
 
 
- Ове године поново ћу бити на фестивалу Небојше Глоговца у Требињу који ће се одржати крајем августа, а планирамо да оснујемо и Фондацију Небојше Глоговца која ће се бринути о фестивалу али и о свему ономе што је њему било важно. 
 

Глума у иностранству

Позната глумица признала је да и те како има својих несигурности, и у професионалном животу, нарочито у иностранству, али и у вези са тим да ли је добра мајка. Али, увек бира само оно лепо.

- Увек бирам живот. Много добијем сваки пут када видим дете које се смеје. На аеродорому ми готово сваки пут умало крену сузе када видим људе који се грле. Докле год имате кога да загрлите и коме да се нађете – живот има смисла. 

О сарадњи са  Хавијером Бардемом, Ел Фенинг и Селмом Хајек у филму "Пут којим нисам пошао"

- Хавијер игра човека који је оболео од деменције и који у једном тренутку ни своју ћерку не препознаје. Дивно смо се дружили пре снимања, док смо се упознавали, али потом смо сви били максимално посвећени на сету. У једном тренутку, након што је неколико пута поновио најзахтевнију сцену у филму, казао је: Готово је, дао сам све што сам могао. Идемо даље. То сам од њега научила. Ми глумци мислимо да увек може боље, а заправо је он у праву. Треба знати када смо дали свој максимум и наставити даље . Ел је велики професионалац, као да је много старија него што јесте - рекла је Бранка Катић.

Прочитајте још: Ана НИКОЛИЋ налик на Ану Карењину! Ево како је "упуцана" на ЖЕЛЕЗНИЧКОЈ станици у Београду (ФОТО/ВИДЕО)

Бранку Катић гледаћемо и у серији „Адвокадо“ Николе Пејаковића, у филму Душана Ковачевића „Није лоше бити човек“, новој сезони серије „Убице мога оца“, а овог лета снимаће филм „Жал“. Још много планова је у ваздуху, али како каже глумица, о њима ће се тек говорити. 
 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas