Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЧАРЛС ОВО НИЈЕ МОГАО НИ ДА САЊА: Краљевска породица у проблемима до гуше

Британска краљевска породица пролази кроз тежак период

1712049119_1711709968_3393842_kraljevska-porodica-profimedia0504949889_ff.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Краљ Чарлс се у недељу први пут појавио на краљевском догађају од када му је дијагностикован карцином, али због изостанка његовог сина и наследника, принца Вилијама и супруге Кејт на видело је изашло колико је монархија у овом тренутку исцрпљена и проређена.

75-годишњи монарх прирсуствовао је недељној миси на Ускрс у дворцу Виндсор, у пратњи супруге Камиле. Међутим, Вилијам, Кејт и њихова деца Џорџ (10), Шарлот (8) и Луи (5) нису дошли након што је прошле недеље откривено да принцеза од Велса започиње превентивну хемотерапију која је потребна након операције абдомена и јануару.

"Краљ Чарлс је заиста хтео да има једну мању монархију када је преузео круну, али никада није могао ни да помисли да ће се тако смањити", рекла је Ерин Хил, уредница часописа "Пеопле". Његова визија монархије, која је оптуживана да је превелика и чији далеки рођаци живе на рачун новца пореских обвезника, била је да то буде мања институција.

Осим болести, монархију су погодили скандали и неслога у најужем кругу, а најдраматичније је било пресељење принца Харија и супруге Меган, војводе и војвоткиње од Сасекса, у САД пре три године. У међувремену је Чарлсов млађи брат, 64-годишњи принц Ендру, прогнан из јавног живота 2019. због пријатељства с америчким сексуалним преступником Џефријем Епстајном.

Од преосталих чланова краљевске породице, који још обављају своје редовне дужности за краља, попут отварања нових институција, давања почасти и угошћавања страних гостију, много их је из генерације покојне краљице Елизабете ИИ, па тако принцеза Александра има 87 година, а принчеви Едвард и Ричард имају 88, односно 79 година.

Принцеза Ана, која важи за највреднију чланицу краљевске породице, ускоро ће напунити 74 године. Она још увек иде на дуга путовања у иностранство. Осим Вилијама и Кејт, следећи чланови краљевске породице с радним дужностима су 60-годишњи Едвард и Софи, која ће следеће године напунити 60 година. Познаваоци прилика краљевске породице, попут Тине Браун, тврде да све то ставља "немерљив притисак" на Вилијама и Кејт.

"Кејт је најпопуларнија чланица краљевске породице. Будућност монархије виси на концу, а тај конац је она", написала је Браун ове недеље у Неw Yорк Тимес-у.

(Вечерњи.хр)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas